default-image

Μπερτομέου: "Η ΑΕΚ μπορεί να πάρει Wild Card για την Ευρωλίγκα"

Μπάσκετ
Μπερτομέου: "Η ΑΕΚ μπορεί να πάρει Wild Card για την Ευρωλίγκα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όνειρα Ευρωλίγκας μπορεί να κάνουν οι φίλοι της ΑΕΚ μετά τις δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της διοργανώτριας αρχής κ. Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Αγορά" τονίζει ότι μπορεί να δοθεί wild card στην Ένωση.

Για την ακρίβεια σε ερώτηση για πιθανή συμμετοχή τρίτης ελληνικής ομάδας στην Ευρωλίγκα με δεδομένη τη δυναμική που αναπτύσσει η ΑΕΚ, ο κύριος Μπερτομέου αποκαλύπτει πως ?η «βασίλισσα» θα μπορούσε να πάρει κάρτα ελεύθερης συμμετοχής, ενώ αναφέρεται και σε συνάντηση με τον κύριο Μάκη Αγγελόπουλο.

"Κατά τη συνάντηση μετόχων της Ευρωλίγκας τον Ιούλιο εγκρίθηκε μια μεταβατική περίοδος, κατά την οποία ο υπάρχον τρόπος πρόσβασης στην Ευρωλίγκα θα αντικατασταθεί με φιξ θέσεις από τις εθνικές λίγκες. Οι θέσεις που δόθηκαν σε κάθε χώρα υπολογίσθηκαν με βάση την απόδοση των ομάδων κάθε χώρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και την ανταγωνιστικότητα κάθε χώρας, με κύριο γνώμονα το βασικό μας στόχο να ανταγωνίζονται η κορυφαίες ομάδες της ηπείρου. Για την Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός προκρίνονται κάθε χρόνο τουλάχιστον στην οκτάδα, αλλά ουδεμία άλλη ομάδα έχει φτάσει ούτε στην κανονική περίοδο, ακόμα κι έχοντας την ευκαιρία των προκριματικών το 2010-2011 και 2011-2012. Συνυπολογίζοντας και το Eurocup δε βλέπουμε κάποια ανταγωνιστική βελτίωση των ελληνικών ομάδων. ?Μιλώντας συγκεκριμένα για την ΑΕΚ είμαι πάνω από ευχαριστημένος μαθαίνοντας ότι δουλεύουν σε ένα μακράς πνοής σταθερό πρόγραμμα και αν αυτό πράγματι διαπιστωθεί η ΑΕΚ μπορεί σίγουρα να είναι υποψήφια για μια Wild Card (κάρτα ελεύθερης συμμετοχής). Εκκρεμεί μια συζήτησή μου με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, καθώς ενδιαφέρομαι πολύ για το πρότζεκτ που αναπτύσσουν και αξίζουν μεγάλο σεβασμό, καθώς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η ΑΕΚ συμμετείχε στην Ευρωλίγκα από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της".

Ο κύριος Μπερτομέου δεν θέλησε να αναφερθεί σε ?φήμες για το μεγάλο θέμα ?σχετικά με διαρροές για κινήσεις της FIBA για δημιουργία δικής της Ευρωλίγκας στο μέλλον. Εντούτοις, σε ερώτησή μας σχετικά με το ποιος είναι τελικά το μπάσκετ (κατά το γνωστό σλόγκαν της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας), η Ευρωλίγκα ή η FIBA, ο κύριος Μπερτομέου θέλησε να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης σχετικά με όλες τις επίσημες διαφωνίες που έχουν προκύψει τελευταία για το ετήσιο καλεντάρι:

"Όλοι είμαστε το μπάσκετ. Η Ευρωλίγκα, η FIBA, το ΝΒΑ. Όλοι πρέπει να δουλεύουμε για έναν κοινό στόχο, που είναι η βελτίωση της αναγνωρισιμότητας του αθλήματός μας σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό είναι προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μελών στον κόσμο του μπάσκετ. Μπορεί να έχουμε τις διαφορές μας σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες κι αυτό είναι φυσιολογικό. Ιστορικά όμως έχουμε συνεργαστεί σε πολλούς τομείς και δεν βλέπω κανέναν λόγο αυτό να αλλάξει στο εγγύς μέλλον".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News