Αθλητισμός

Στην Κίνα η Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου δεν είναι τόσο… μπροστά στον τομέα του μάρκετινγκ, σε σχέση με τις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως είναι η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έτσι, προσπαθεί να αλλάξει τους συσχετισμούς και να βελτιώσει τη δημοφιλία της στην Κίνα, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Όπως αποκάλυψε ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», οι Βαυαροί θα δώσουν τρία φιλικά παιχνίδια στο Πεκίνο, τη Σανγκάι και την Γκουανγκζού τον ερχόμενο Ιούλιο. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν ελπίζει πως θα μπορέσει η ομάδα του να αποκτήσει σημαντική παρουσία στο μέλλον στην Κίνα.

«Η ομάδα θα παίξει τρία παιχνίδια εκεί: στο Πεκίνο, τη Σανγκάι και την Γκουανγκζού. Είμαστε σε παγκόσμιο ανταγωνισμό και αυτό σημαίνει για μας ότι πρέπει να είμαστε παρόντες σε χώρες που βρίσκονται πολύ μακριά. Θα επιταχύνουμε σταδιακά την διεθνοποίησή μας. Η Κίνα μετατρέπεται σε μία αυξανόμενη αγορά για το ποδόσφαιρο. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να παίξουμε ένα ρόλο εκεί τα επόμενα χρόνια».

Αυτή θα είναι η δεύτερη περιοδεία που θα πραγματοποιήσει η Μπάγερν στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, καθώς το ίδιο είχε κάνει και το καλοκαίρι του 2012, ενώ πέρυσι είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

Σχόλια