Αθλητισμός

Πρόστιμο 8 χιλιάδες ευρώ στον ΟΦΗ

Στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας είχε κληθεί ο ΟΦΗ ως υπαίτιος για τη μη διεξαγωγή του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αυτός κατακυρώνεται όπως είναι φυσικό στην ομάδα των Ιωαννίνων με σκορ 0-3, ενώ στους Κρητικούς επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 8 χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα, πρόκειται για το λιγότερο που προβλέπει το σχετικό άρθρο του κανονισμού (40 χιλιάδες ευρώ φτάνει το ανώτερο).

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Βάσει των αναφερομένων στο από 21/3/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 26-3-2015 και ώρα 13:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ' άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία ως υπαίτιοι για την μη τέλεση του ποδοσφαιρικού αγώνα που επρόκειτο να γίνει στις 21-3-2015 και ώρα 15:00 στο γήπεδο Θ. Βαρδινογιάννης της πόλης του Ηρακλείου, μεταξύ της ομάδας σας, ως γηπεδούχου και της ομάδας της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ως φιλοξενούμενης.

Συγκεκριμένα, 75 λεπτά πριν από την προκαθορισμένη ώρα ενάρξεως του παραπάνω ποδοσφαιρικού αγώνα, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος  SUPER LEAGUΕ ΕΛΛΑΔΑ, προσκομίσατε στον διαιτητή λίστα παικτών αποτελούμενη από επτά (7) ποδοσφαιριστές, ενώ η φιλοξενούμενη ομάδα, ως όφειλε, προσκόμισε λίστα ποδοσφαιριστών με έντεκα (11) τακτικούς και επτά (7) αναπληρωματικούς.  Ακολούθως κατά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα (15:00) παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο μόνον οι διαιτητές και οι έντεκα (11) τακτικοί ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας.

Η παραπάνω παράβαση προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 3 στοιχ. α, περ. αα και γγ, και 4 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων»: Δέχεται ότι ο αγώνας ΠΑΕ ΟΦΗ - ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν διεξήχθη από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ ΟΦΗ. Θεωρεί ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ ηττήθηκε με τέρματα 0-3. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΦΗ χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ».

Σχόλια