Αθλητισμός

Άφησε αιχμές για το γήπεδο της ΑΕΚ ο Κοντονής (video)

Σαφείς αιχμές για τη διοίκηση της ΑΕΚ και τους χειρισμούς που θεωρεί ότι έχει κάνει στο θέμα του γηπέδου της, άφησε ο Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας σε εκπομπή του καναλιού «ΙΟΝΙΑΝ» της Ζακύνθου, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε σε παράγοντες που «έφαγαν τα μούτρα τους» προσπαθώντας να στρέψουν φιλάθλους εναντίον της κυβέρνησης κι ως παράδειγμα έφερε τις δημοτικές εκλογές στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναφερόμενος, δε, στα νέα μέτρα κατά της βίας, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει το φαινόμενο, έστω κι αν το κόστος είναι ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κοντονής

Για απόπειρες πολιτικού επηρεασμού από παράγοντες: «Αν νομίζουν ορισμένοι παράγοντες των ομάδων ότι μπορούν να κινητοποιήσουν κατά της κυβέρνησης -για τις πολιτικές αποφάσεις που θα πάρει σε αυτή την κατεύθυνση- φίλαθλο κοινό, τους υπενθυμίζω ότι όσοι πήγαν να το κάνουν σε παρόμοιες περιπτώσεις έφαγαν τα μούτρα τους πολύ άσχημα. Και ας δουν τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα σε δήμους που υπήρξε τέτοιο πρόβλημα, όπως για παράδειγμα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο ελληνικός λαός είναι απολύτως ώριμος να καταλάβει ότι αυτά που κάνει η κυβέρνηση τα κάνει προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας».

Για τα νέα μέτρα κατά της βίας: «Πιστεύω ότι τα συμφέροντα των ΠΑΕ δεν ταυτίζονται με αυτά των φιλάθλων. Ο φίλαθλος θέλει να βλέπει με ασφάλεια έναν αγώνα. Ο φίλαθλος θέλει να ξέρει ότι το ποδόσφαιρο και όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα είναι καθαρά και αξιόπιστα. Ο φίλαθλος θέλει ένα αναβαθμισμένο ποδόσφαιρο σε πλαίσιο ισονομίας. Αυτά εμείς θα εξασφαλίσουμε. Αυτό που περνά ο ελληνικός αθλητισμός είναι ό,τι περνά και η κοινωνία. Διαφθορά και διαπλοκή υπάρχουν στην κοινωνία, έτσι και στον ελληνικό αθλητισμό. Τα κοινωνικά προβλήματα αντανακλώνται στον ελληνικό αθλητισμό, τα γνωρίζαμε…

Και επειδή τα αντιμετωπίσαμε με σφοδρότητα, μας έπεσαν μαζί πολλά, έχουμε πάρει εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις -τις οποίες θα δείτε τα επόμενα 24ωρα- με τη δημοσιοποίηση του πρώτου νομοσχεδίου, που αφορά στην πάταξη της βίας στα γήπεδα. Το δίλημμα είναι απλό: Θέλουμε να απαλλαγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από την ακραία βία μέχρι σημείου να χάνονται ζωές ή προτάσσουμε οι ομάδες να παίζουν μπάλα στο εξωτερικό. Εγώ προτάσσω το πρώτο και η κυβέρνηση.

Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι, αν δεν συμβούν και δεν υπάρξουν συμφωνίες στο νομοθετικό πλαίσιο που η κυβέρνηση κρίνει πως είναι το κατάλληλο για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης οι οποίες ενδεχομένως ενοχλήσουν και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Η απόφασή μας είναι ειλημμένη, αυτά τα φαινόμενα να παταχθούν, ακόμα και αν το κόστος είναι αυτό».

Για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ: «Για τις εκλογές στην ΕΠΟ είπαμε ότι δεν μπορούν να γίνονται μόνο με 55 εκλέκτορες. Πρέπει να πάμε σε απλή αναλογική, να αλλάξει και το σύστημα, να υπάρχει και αντιπολίτευση. Γιατί τώρα είχαμε απόλυτο πλειοψηφικό. Αυτό που έχουμε στο νου μας και επεξεργαζόμαστε είναι το σύστημα ενώσεων και εκλεκτόρων να ταυτιστεί με αυτό που ισχύει στη διοικητική διάρθρωση του κράτους… Πάμε από το δήμο στην περιφέρεια και από την περιφέρεια στην ομοσπονδία.

Θα το παρουσιάσουμε στους εκπροσώπους FIFA και UEFA. Έχουμε ένα ακόμα περιθώριο 30 ημερών να γεφυρώσουμε τις όποιες διαφωνίες μετά από το προγραμματισμένο ραντεβού μας στις 30 Μαρτίου. Δεν πάμε με τελεσίγραφα, θέλουμε να ακούσουμε φυσικά και να έχουμε τη συνεισφορά των διεθνών ομοσπονδιών. Το νομοσχέδιο για τη βία είναι ξεχωριστό και θα μπει άμεσα… Βάζει και το θέμα του στοιχηματισμού».

Σχόλια