Αθλητισμός

Μάνταλος: Βγήκα από το χειρουργείο και είδα 15-20 συμπαίκτες μου!

Συνέντευξη στο aekfc.gr παραχώρησε ο Πέτρος Μάνταλος και με «καθαρό» πλέον μυαλό, μιλάει για όλα όσα συνέβησαν, πριν και μετά τον τραυματισμό

Παρ' ότι έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του, ο Πέτρος Μάνταλος μετράει αντίστροφα, μετά την επέμβασή του στο γόνατο, για την επιστροφή του στα γήπεδα. Θα πάρει πολύ. Όμως ο ίδιος, όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, δεν θα βιαστεί. Τον ενδιαφέρει περισσότερο να γυρίσει υγιής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην στιγμή του τραυματισμού του, την στάση των συμπαικτών του αλλά και το «κεφάλαιο» Εθνική Ελλάδος.

Για το πιο δυσάρεστο, είπε: «Το πιο δυσάρεστο είναι πως θα είμαι για πολύ καιρό μακριά από όλους, μακριά από την ομάδα, αλλά πόνοι δεν υπάρχουν πολλοί. Είμαι καλά. Είμαι στο πρώτο στάδιο της αποθεραπείας μου, έχω συνεννοηθεί και με τον κ. Πανταζή, ώστε να είμαι μαζί με την ομάδα, να προπονούμαι δηλαδή στα Σπάτα, ώστε να είμαι και εγώ κοντά στην ομάδα».

Για το αν είναι ο σοβαρότερος τραυματισμός του: «Τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν η πρώτη φορά. Δεν είχα πολλούς τραυματισμούς. Είχα έναν, που ήταν πάνω κάτω έναν μήνα. Όλα είναι μέσα στη ζωή. Ό,τι είναι να γίνει, έγινε. Τώρα κοιτάω το πώς θα επιστρέψω».

Για τη φάση που τραυματίστηκε: «Υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα. Μέσα στο παιχνίδι δεν μπορούσα να καταλάβω πότε το έπαθα. Ήταν ζεστό το πόδι. Στο τέλος κατάλαβα. Είχα πει ότι αισθάνθηκα το κρακ στο πόδι μου και κατάλαβα ότι κάτι έγινε».

Για τους συμπαίκτες του: «Όταν ξύπνησα από το χειρουργείο και γύρισα στο δωμάτιο μου, είδα 15-20 ποδοσφαιριστές. Με ευχαριστεί αυτό και τους ευχαριστώ. Κάτι τέτοιο σου δίνει δύναμη για να συνεχίσεις το δύσκολο έργο που έχω να κάνω».

Για τον συμπαίκτη που είναι πιο κοντά του: «Πιο κοντά, επειδή μένουμε και κοντά, είναι ο Γροντής. Είναι αυτός που με έχει αναλάβει. Επειδή δεν μπορώ να οδηγήσω, εκείνος με βοηθάει στα πάντα. Στις θεραπείες, σε όλα. Αλλά όλα τα παιδιά είναι κοντά σε μένα. Έρχονται στο σπίτι όποτε μπορούνε. Σε καθημερινή βάση όμως».

Για το πότε θα τον δούμε στο γήπεδο: «Σε αυτά τα δύο ματς μου είπαν οι γιατροί να μην το ταλαιπωρήσω. Αλλά από το επόμενο ματς θα είμαι εκεί».

Για το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ: «Το να είσαι με έναν άνρωπο που είναι τόσα πολλά χρόνια σε αυτόν τον χώρο, σίγουρα είναι καλό. Είμαι σε καλά χέρια και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».

Για την επιστροφή του: «Πάνω κάτω ο χρόνος για αυτόν τον τραυματισμό είναι στάνταρ. Δεν έχει πιο γρήγορα. Να πω την αλήθεια όμως και εγώ δεν βιάζομαι. Εξι μήνες, έξι μήνες, αλλά να γυρίσω όπως πρέπει και καλά».

Για το πόσο θα επηρεάσει την ομάδα η απουσία του: «Έχουμε ξαναπεί είμαι και εγώ ένας από τους 30 της ομάδας. Η ΑΕΚ έχει ποδοσφαιριστές, έχει βάθος στο ρόστερ της για να προχωρήσει στη συνέχεια. Και το δείχνει».

Για την Εθνική: «Άτυχος δεν είμαι μόνο για την Εθνική. Είμαι και για την ΑΕΚ και την προσωπική μου ζωή. Και για τα πάντα. Με έχει φέρει πίσω για μήνες. Αφού όμως ήταν να γίνει, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Θα δούμε όλοι την Εθνική και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στείλουμε καλή επιτυχία στα παιδιά»

Για το αν επικοινώνησαν από την Εθνική μαζί του: «Έχω μιλήσει και με τον Καραγκούνη και με τον Κωστένογλου. Με πήραν τηλέφωνο μετά το χειρουργείο για να μου ευχηθούν καλή ανάρρωση».

Σχόλια