Αθλητισμός

"Είμαι διαφορετικός, είμαι ο εαυτός μου" .

Με το παραπάνω σύνθημα διεξάγονται την Κυριακή 29 Μαρτίου στις Γούρνες του δήμου Χερσονήσου οι 1οι Αγώνες Αυτισμού/1οι Παραθαλάσσιοι Αγώνες Δρόμου Δήμου Χερσονήσου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Οι αγώνες περιλαμβάνουν διαδρομές των πέντε (5) και δέκα (10) χλμ, καθώς και ειδικό αγώνα δρόμου για παιδιά και οικογένειες ενός (1) χλμ.

Παράλληλα με τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέμα τη διαφορετικότητα που περιλαμβάνουν: διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά δημοτικών σχολείων του δήμου Χερσονήσου με θέμα τη διαφορετικότητα, δημιουργία του δέντρου διαφορετικότητας, όπου κάθε συμμετέχων αθλητής κι αθλήτρια θα κολλά ένα κομμάτι puzzle (το σύμβολο διεθνώς του αυτισμού) μετά το τέλος κάθε αγώνα, και διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι με θέμα τη διαφορετικότητα στο αμφιθέατρο του Ενυδρείου Κρήτης (CretAquarium).

Διοργανωτές είναι ο Δήμος Χερσονήσου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, η Περιφέρεια Κρήτης και η ΜΚΟ ΜΕΡΙΜΝΗ, σύμφωνα με το δήμαρχο Γιάννη Μαστοράκη στο Ράδιο 9,84.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου:

* Ο αγώνας δρόμου 10 χλμ. θα διεξαχθεί ως εξής:

Τόπος αφετηρίας/τερματισμού: Δημαρχείο, πρώην Αμερικανική Βάση, Γούρνες Χερσονήσου.

Η διαδρομή των δέκα (10) χιλιομέτρων θα ξεκινά μέσα στην πρώην Αμερικανική Βάση από το Δημαρχείο, θα ακολουθήσει τον παραλιακό δρόμο των Γουβών μέχρι το τέλος του παραλιακού δρόμου και θα επιστρέψει στο Δημαρχείο μέσω της παλιάς εθνικής οδού.

Ώρα εκκίνησης: 10:30 π.μ.  

* Αγώνας δρόμου/βαδίσματος 5 (πέντε) χλμ.:

Τόπος αφετηρίας/τερματισμού: Δημαρχείο, πρώην Αμερικανική Βάση, Γούρνες Χερσονήσου/Άγιος Κωνσταντίνος Γουβών Χερσονήσου.

Η διαδρομή των πέντε (5) χιλιομέτρων θα ξεκινήσει μέσα στην πρώην Αμερικανική Βάση από το Δημαρχείο, θα ακολουθήσει μια μικρή διαδρομή μέσα στην πρώην Αμερικανική Βάση, με το μεγαλύτερο μέρος της να είναι στον παραλιακό δρόμο των Γουβών.

Ώρα εκκίνησης: 12:00 πμ  

* Αγώνας δρόμου/βαδίσματος 1 (ενός) χλμ.:

Τόπος αφετηρίας/τερματισμού: Δημαρχείο, πρώην Αμερικανική Βάση, Γούρνες Χερσονήσου / Ενυδρείο Κρήτης.

Η διαδρομή του ενός (1) χιλιομέτρου θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Χερσονήσου στην πρώην Αμερικανική Βάση και θα καταλήξει στο Ενυδρείο Κρήτης.

Ώρα εκκίνησης: 12:30 π.μ.

Φιλοδοξία του Δήμου Χερσονήσου είναι η συνέχεια της διοργάνωσης αγώνων δρόμου με παράλληλη ανάδειξη της ακτογραμμής του Δήμου, ενώ φιλοδοξία της ΜΕΡΙΜΝΗ είναι να θεσμοθετήσει τους αγώνες δρόμου για τον αυτισμό σε διαφορετική πόλη κάθε χρονιά στην Κρήτη.

Παράλληλα με τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέμα τη διαφορετικότητα ("Είμαι διαφορετικός, είμαι ο εαυτός μου"), που περιλαμβάνουν:

-Διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά δημοτικών σχολείων του Δήμου Χερσονήσου με θέμα τη διαφορετικότητα.

-Δημιουργία του δένδρου διαφορετικότητας, όπου κάθε συμμετέχων αθλητής κι αθλήτρια θα κολλά ένα κομμάτι puzzle (το σύμβολο διεθνώς του αυτισμού) μετά το τέλος κάθε αγώνα.

-Διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι με θέμα τη διαφορετικότητα στο αμφιθέατρο του Ενυδρείου Κρήτης (CretAquarium).

Επίσης, την ημέρα των αγώνων θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα Γιώργου & Νίκου Στρατάκη (ευγενική τους χορηγία).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 27 Μαρτίου στα:

1) ΚΕΠ Δήμου Χερσονήσου, 2) 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, Σμύρνης 26, Ηράκλειο, 3) ΜΕΡΙΜΝΗ, Ν. Σουργιαδάκη 8-10, Ηράκλειο και στην ιστοσελίδα www.autismrace.gr

Τα κέρδη θα διατεθούν στα παιδικά χωριά SOS Κρήτης.

Σχόλια