default-image

ΠΟΑ και Μοίρες σήμερα στον τελικό (17:00-ΚΡΗΤΗ TV)

Ποδόσφαιρο
ΠΟΑ και Μοίρες σήμερα στον τελικό (17:00-ΚΡΗΤΗ TV)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικός με φαβορί και αουτσάιντερ είναι ο 44ος στο Κύπελλο ΕΠΣΗ, με τον πολυνίκη ΠΟΑ και τις πρωτάρες Μοίρες να μονομαχούν σήμερα στις 17:00 στο Γεντί Κουλέ για την ανάδειξη του φετινού Κυπελλούχου.

Πρόκειται για έναν σπουδαίο τελικό, με την ΚΡΗΤΗ TV για άλλη μία διοργάνωση να μεταδίδει απευθείας αυτή την γιορτή του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου.

Από τη μια είναι ο ΠΟΑ, μακράν η ομάδα με την μεγαλύτερη προϊστορία στο θεσμό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ. Η ομάδα του Ατσαλένιου είναι πολυνίκης στο θεσμό, με 10 κατακτήσεις Κυπέλλων. Τελευταία φορά που ο ΠΟΑ είχε αναδειχτεί Κυπελλούχος ήταν το 2003, επικρατώντας με 1-0 του ΟΦΗ '94 στον τελικό που είχε διεξαχθεί στο Μαρτινέγκο.

Σίγουρα ο ΠΟΑ είναι το φαβορί για την κούπα, κάτι που παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο Μανόλης Πατεμτζής: «Είμαστε σίγουρα το φαβορί, δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Πάντως είναι ένα ματς και πρέπει να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι και να τα δώσουμε όλα στον τελικό». Απών από τα πλάνα του έμπειρου προπονητή θα είναι μόνο ο Νίκος Βρεττός, ο οποίος θα επανέλθει στη δράση τις επόμενες ημέρες μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.

Οι Μοίρες είναι πρωτάρες στον τελικό και σίγουρα θέλουν να ζήσουν αυτή την σπουδαία εμπειρία, παίζοντας στο «Γεντί Κουλέ». Ο πρόεδρος της ομάδας, Αντώνης Τζαγκαράκης τόνισε σε δηλώσεις του: «Για εμάς είναι πρωτόγνωρη εμπειρία που φτάσαμε στον τελικό η ομάδα δεν έχει φτάσει ποτέ ξανά. Θα πάμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό είναι μία γιορτή να το ευχαριστηθούμε να περάσουμε καλά και αγωνιστικά θα προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο».

Ρέφερι ο Κρασαγάκης

Ο Χρήστος Κρασαγάκης ορίστηκε να είναι ο ρέφερι του τελικού και θα έχει για βοηθούς του, τον Γιώργο Ξυπάκη και τον Βασίλη Μαθιουδάκη ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Βαγγέλης Χαραλαμπάκης. Επίσης παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Τάσος Μαστορίδης.

Πριν τη σέντρα του τελικού, οι δύο φιναλίστ και οι διαιτητές θα μπουν στο γήπεδο φορώντας μπλουζάκια για την κοινωνική δράση «στΑΓΩΝΕΣ ΖΩΗΣ» που ξεκινά η ΕΠΣΗ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, σχετικά με την ευαισθητοποίηση γύρω από την αιμοδοσία όλων όσων ασχολούνται με το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο, ώστε σύντομα να δημιουργηθεί μία τράπεζα αίματος.

Επίσης ανακοινώθηκε από την ΕΠΣΗ ότι δύο ώρες πριν τη σέντρα του τελικού και συγκεκριμένα στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του Παιδικού Πρωταθλήματος…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News