default-image

Επιβλητική εμφάνιση οι γυναίκες στο πόλο κόντρα στη Γερμανία

Αθλητισμός
Επιβλητική εμφάνιση οι γυναίκες στο πόλο κόντρα στη Γερμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Εύκολο αγώνα είχε  η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών για την 5η αγωνιστική του Β' Ομίλου της προκριματικής φάσης του World League στη ζώνη της Ευρώπης, στο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά «Π. Καπαγέρω».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε άνετα με 21-5 της Γερμανίας και θα πάει στις 21 Απριλίου στην Ισπανία για να τα δώσει όλα για όλα στο παιχνίδι της για την 6η και τελευταία αγωνιστική κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια προκειμένου να οριστικοποιήσει τη 2η θέση στον όμιλο και να αναδειχθεί ως η καλύτερη 2η των δύο ομίλων για να πετύχει την πρόκριση στην τελική φάση (κάτι που εξαρτάται, βέβαια και από τα αποτελέσματα του άλλου ομίλου).

Η Ελλάδα δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα κόντρα στις Γερμανίδες. Έλεγξε από την αρχή τον ρυθμό, περιόρισε στο ελάχιστο με την άμυνά της τις δυνατότητες της αντιπάλου να απειλήσει και έκανε ό,τι ήθελε αυξάνοντας όποτε ήθελε και με όλους τους τρόπους το προβάδισμα. Κορυφαίες σκόρερ οι Ασημάκη και Μανωλιουδάκη με 5 και 4 γκολ αντίστοιχα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης, όμως, χρησιμοποίησε όλες τις παίκτριες που είχε στη διάθεσή του, ενώ στο ημίχρονο μπήκε και η δεύτερη τερματοφύλακας Χρ. Διαμαντοπούλου στη θέση της Κούβδου. Η Καλογεράκου πέτυχε τα δύο πρώτα της γκολ στη δεύτερη εμφάνισή της με το σκουφάκι της Εθνικής Γυναικών, ενώ η Μιμίδη έκανε το ντεμπούτο της. Η Ελευθερία Πλευρίτου έμεινε εκτός 13άδας λόγω ίωσης.

Η Ελλάδα είχε 8/12 παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 3 κόντρα, 3 φουνταριστό, 6 περιφέρεια. Η Γερμανία είχε 3/9 παίκτη παραπάνω, 1 φουνταριστό και 1 περιφέρεια.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 14η συνεχόμενη νίκη της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών επί της Γερμανίας και 36η συνολικά σε 42 μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 4-1, 5-3, 6-0.

Ελλάδα (Μορφέσης): Τσουκαλά 2, Βασιλική Διαμαντοπούλου 2, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 5, Ρουμπέση 2, Καλογεράκου 2, Μανωλιουδάκη 4, Ξενάκη 1.

Γερμανία (Σέκουλιτς): Μπλόμεκναμπ 1, Κερν 3, Γκέλσε 1

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ισπανία νίκησε εντός έδρας την Ολλανδία 11-8 και υποχρέωσε τις «οράνιε» στην πρώτη τους ήττα στον όμιλο.

Η βαθμολογία

(Σε 5 αγώνες)

1. Ολλανδία (73-37)12

2. Ισπανία (61-37) 9

3. Ελλάδα (67-44) 9

4. Γερμανία (25-101) 0

Επόμενη αγωνιστική 6η (21/4): Ισπανία - Ελλάδα, Γερμανία - Ολλανδία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News