default-image

Γκατούζο: Οφείλω μία συγνώμη στους οπαδούς του ΟΦΗ

Αθλητισμός
Γκατούζο: Οφείλω μία συγνώμη στους οπαδούς του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πορεία του Ρίνο Γκατούζο στους εφτά μήνες που εργάστηκε στον ΟΦΗ μοιάζει με ένα roller coaster ακραίων συναισθημάτων. Από την ικανοποίηση στην απογοήτευση. Ένα προπονητικό όραμα που όχι μόνο δεν μετετράπη σε success story αλλά έμελλε να οδηγήσει στην απόλυτη καταστροφή του ιστορικού συλλόγου.

Κοινός παρανομαστής στην παρουσία του πρώην σταρ της Μίλαν στο Ηράκλειο, το πάθος που επιχειρούσε καθημερινά να μεταλαμπαδεύσει στους ποδοσφαιριστές των «Ομιλιτών», απόσταγμα της τεράστιας καριέρας του.

Τα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ΟΦΗ, τον ανάγκασαν δύο ημέρες πριν την εκπνοή του προηγούμενου έτους να παραιτηθεί οριστικά και αμετάκλητα τούτη τη φορά.

Ο Ρίνο Γκατούζο μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στον σύλλογο του Ηρακλείου θέλησε να παρέμβει μέσω του gazzetta.gr καταθέτοντας την άποψη του για όσα συνέβησαν στην ομάδα τους τελευταίους μήνες.

«Αρχικά θέλω να πω πως είμαι πολύ ταραγμένος για την καταστροφή του ΟΦΗ. Τα νέα που έλαβα πριν από τρεις μέρες ήταν πολύ άσχημα. Είναι κρίμα για την ομάδα και λυπάμαι πολύ για τον κόσμο του ΟΦΗ και τους ποδοσφαιριστές.

Η ομάδα δεν έπρεπε να φτάσει σε αυτό το σημείο. Δυστυχώς του τελευταίους δέκα μήνες δηλαδή από την ημέρα που ανέλαβα την τεχνική ηγεσία συνέβησαν πολλά πράγματα.

Δεν υπήρχαν χρήματα και οργάνωση στην ομάδα με συνέπεια κάποιοι άνθρωποι να καταστρέψουν τον σύλλογο.

Ο κόσμος με συγκίνησε με την αγάπη του και με την υποστήριξη του. Ήταν φανταστικό το πάθος που έδειχνε για την ομάδα αλλά και για μένα προσωπικά και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς του ΟΦΗ».

Ο Ρίνο Γκατούζο πήγε ένα βήμα παραπέρα αποκαλύπτοντας πως... χρωστάει ένα ταξίδι στο Ηράκλειο προκειμένου να απολογηθεί στους οπαδούς του ΟΦΗ για τον άδοξο τρόπο με τον οποίο αποχώρησε. «Θέλω μία μέρα να επιστρέψω στο Ηράκλειο. Οφείλω να ζητήσω συγνώμη στους οπαδούς του ΟΦΗ και να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη αλλά κάθε μέρα γινόνταν μα...ίες.

Θέλω να τους δω για τους μιλήσω. Είχαμε διάσταση απόψεων με τον Πουλινάκη, υπήρχε διαφορετική φιλοσοφία ανάμεσα μας».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ιταλία στο Μουντιάλ 2006, τονίζει πως δεν μετάνιωσε για την απόφαση του να συνεργαστεί με τον ΟΦΗ.

«Ο Πουλινάκης στο ξεκίνημα της συνεργασίας μας, μου μίλησε ανοικτά και με ενημέρωσε για την κατάσταση στον ΟΦΗ.

Τρεις-τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ τα πράγματα χειροτέρεψαν. Οι σχέσεις μας ήταν πολύ ψυχρές.

Μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και για τρεις μήνες ο πρόεδρος του ΟΦΗ δεν μου ξαναμίλησε. Είναι απίστευτο αυτό! Υπήρξαν πολλά προβλήματα καθημερινά στην ομάδα, ενώ ειπώθηκαν ψέματα.

Μου άρεσε που δούλευα στον ΟΦΗ, αλλά είναι δύσκολο να εργάζεσαι κάτω από αυτές τις συνθήκες. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στους παίκτες και να τους μεταδώσω το πάθος μου για το ποδόσφαιρο. Ζημιώθηκα ουσιαστικά γιατί πλήρωνα από την τσέπη μου για θέματα της ομάδας και ποδοσφαιριστές που είχαν ανάγκη.

Παρόλα αυτά δεν μετανιώνω που ανέλαβα τον ΟΦΗ. Δέθηκα συναισθηματικά με τον σύλλογο και τους οπαδούς του».

Ο Ρίνο Γκατούζο στάθηκε και στο κομβικό σημείο όπου οι Ιταλοί επενδυτές παρά τις προχωρημένες διαπραγματεύσεις αρνήθηκαν να αναλάβουν τον ΟΦΗ. «Πως να αναλάβουν τον ΟΦΗ οι Ιταλοί επενδυτές; Γιατί να το κάνουν. Κάθε εβδομάδα έβλεπαν τα χρέη να αυξάνονται δεν έβγαινε άκρη.

Κανείς δεν γνώριζε τον αριθμό των χρεών του συλλόγου. Ερχόντουσαν προσφυγές και επιστολές από την ΕΠΟ από ποδοσφαιριστές και χρέη σε τρίτους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ποιος σοβαρός επενδυτής θα έμπαινε στην ομάδα; Για εφτά μήνες ουδείς γνώριζε τι γίνεται με τα οικονομικά και δεν ενημερώθηκε κανείς. Δεν ήξεραν τι γίνεται».

Ο Ρίνο Γκατούζο κάνοντας τον απολογισμό του από την θητεία του στον ΟΦΗ αναφέρθηκε με θετικά σχόλια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για το μέλλον του. «Μου αρέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία. Όσο για το αν εργαζόμουν ξανά στην Ελλάδα είναι κάτι που δεν μπορώ να το προβλέψω».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο Ταϊλανδός υποψήφιος επενδυτής, Μπι Ταετσαουμπόλ προόριζε τον Γκατούζο στη νέα τάξη πραγμάτων της Μίλαν. «Εχω αποχωρήσει εδώ και τρεις μήνες από τον ΟΦΗ και επεξεργάζομαι τις προτάσεις που έχω. Δεν θέλω να βιαστώ να πάρω κάποια απόφαση. Το σίγουρα είναι πως θέλω να συνεχίσω ως προπονητής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News