default-image

Τα βλέμματα στο... αύριο για τον ΟΦΗ

Αθλητισμός
Τα βλέμματα στο... αύριο για τον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα μεγάλο «κεφάλαιο» έκλεισε για τον ΟΦΗ το περασμένο Σάββατο και πλέον είναι αναγκασμένος να αναζητήσει τους τίτλους… αρχής για ένα νέο.

Η αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, σηματοδοτεί τις εξελίξεις για την επόμενη μέρα, αν και θεωρείται ακόμη νωρίς, αφού οι πρώτες μέρες είναι αναμφισβήτητα περισυλλογής και σκέψης.

Στην παρούσα φάση οι περισσότεροι είναι φειδωλοί κάτι φυσιολογικό, αφού οι τελευταίες εξελίξεις είχαν την μορφή… καταιγίδας. Η ομάδα του Ηρακλείου ουσιαστικά οδηγήθηκε στην… έξοδο, με αποφάσεις που στην πλειοψηφία τους αποτέλεσαν «παγκόσμια πρωτοτυπία».

Το «καυτό» ερώτημα αφορά πλέον το… αύριο. Υπό ποιες συνθήκες θα πορευτεί η ομάδα, σε ποια κατηγορία και φυσικά πως θα δρομολογηθούν από δω και πέρα οι εξελίξεις.

Άλλωστε, υπάρχουν βασικά κομμάτια νομικής φύσεως, που χρήζουν διερεύνησης, προκειμένου το… παζλ να αρχίσει να συμπληρώνεται. Ήδη έχει τονιστεί από όλες τις πλευρές, ότι η «οικογένεια» του ΟΦΗ θα πάρει τις αποφάσεις. Ήδη έχει γίνει μια ευρεία σύσκεψη με την ΠΑΕ, τον Ερασιτέχνη και τον Σύλλογο Μετόχων, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί το επόμενο διάστημα.

Ήδη έχουν ακουστεί πολλά σε επίπεδο σεναρίων ή φημολογίας, όμως δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Υπάρχουν όμως παράμετροι, που έχουν τεθεί στο τραπέζι από την πρώτη σύσκεψη της σειράς. Την ατζέντα της συζήτησης αποτελούν τα εξής: Οι διερευνητικές συζητήσεις με ανθρώπους που θα αναλάβουν το οικονομικό βάρος, η πιθανότητα επαφών για ΑΦΜ ομάδας από επαγγελματική κατηγορία (όπως έχει συμβεί με άλλες ΠΑΕ), αλλά και οι αποφάσεις πως θα γίνει η επανεκκίνηση.

Σίγουρα πρέπει να κρατήσουμε το εξής. Το πρώτο βήμα θα είναι όπως όλα δείχνουν η Γενική Συνέλευση, που θα αποφασίσει τη συμμετοχή ή όχι στην Football League με τις προθέσεις να είναι γνωστές λίγο πολύ, εκτός αν υπάρξει κάτι που θα αλλάξει δραματικά τα δεδομένα. Άλλωστε, αυτή η κίνηση θα φέρει στο προσκήνιο και τον τρόπο που θα προχωρήσει η εκκαθάριση. Βέβαια, το τελευταίο κομμάτι απαιτεί τις ανάλογες κατευθύνσεις από δικηγόρους, που έχουν ασχοληθεί και στο παρελθόν με αντίστοιχες υποθέσεις.

Επίσης, έρευνας χρήζει και το τι ακριβώς ισχύει με τις προσφυγές στην FIFA, καθώς είναι πιθανό να επηρεάζουν την τελική απόδοση του χρέους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News