Αθλητισμός

Σπυριδάκης: «Άσχετοι ορίζουν τις τύχες του Ελληνικού αθλητισμού»

Με μία γραπτή επιστολή ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη ΟΦΗ πήρε θέση για τις τελευταίες εξελίξεις που υπήρξαν στο τμήμα του ποδοσφαίρου. Με τα γραφόμενά του στρέφεται εναντίον των διοικούντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και των πολιτικών που αδράνησαν στον  πόλεμο που δέχτηκε η ομάδα τη φετινή σεζόν.

Κλείνει, ωστόσο, με αισιοδοξία το κείμενό του επισημαίνοντας ότι ο ΟΦΗ θα αναγεννηθεί…

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Σπυριδάκη:

«O ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ είναι εδώ…..

Ο ΟΦΗ σώθηκε γιατί έφυγε από τη λαίλαπα των τιμωριών ανθρώπων άσχετων που ορίζουν τις τύχες του ελληνικού αθλητισμού…. τόσες τιμωρίες δεν έχουν επιβληθεί ποτέ σε κανένα σωματείο…. Είναι παγκόσμιο ρεκόρ….

Από τη μία ο Υφυπουργός αθλητισμού, αλήθεια μπορεί να μας πεί τι έχει η μπάλα μέσα, από την άλλη ο συνεταιρισμός και η ΕΠΟ, αυτοδιοίκητο βλέπεις και κάνουμε κουβέντα και με τον Πλατινί, τρομάρα μας.

Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα υπάρχει τόσο αντικρητισμός, έφυγε ο ΟΦΗ και σε δύσκολη θέση ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ και λιγότερο ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, ωραίο το πρωτάθλημα του κέντρου γιατί να ταλαιπωρούμαστε στην Κρήτη.

Ενενήντα χρόνια λαμπρής ιστορίας όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά σε άλλα οκτώ αθλητικά τμήματα, πάντα πρωταγωνιστής και πρωτοπόρος.

Στα τμήματα του έχουν γαλουχηθεί χιλιάδες παιδιά, που σήμερα είναι καταξιωμένοι Έλληνες πολίτες.

Έτσι κι αλλιώς αυτοί που ορίζουν τις τύχες του Ελληνικού αθλητισμού είναι άσχετοι. Κρίμα που ο νομός μας στέλνει με την ψήφο των κατοίκων του οκτώ εκπροσώπους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τα συμφέροντα των πολιτών δυστυχώς όλο αυτό τον καιρό που περνούσε αυτές τις δύσκολες ώρες ο ΟΦΗ όλοι ήταν απόντες.

Μην τολμήσει κανείς από αυτούς να στείλει γράμμα συμπαράστασης γιατί θα γυρίσει πίσω σαν απαράδεκτο. Όποιος από τους παραπάνω που αναφέρω έχει αντίρρηση στα όσα γράφω, και πολλά άλλα αργότερα, ας τολμήσει να με αντιμετωπίσει, ας φέρει την προσφορά του στον αθλητισμό να δούμε αν πλησιάζει στο ελάχιστο τη δική μου, όμως τώρα δε θα πω για μένα το πρόβλημα είναι ο ΟΦΗ.

Όσοι αγαπούν τον ΟΦΗ ας μη στεναχωριούνται, όλοι μαζί θα τον κρατήσουμε εκεί ψηλά που είναι η θέση του. Ιστορία περίπου ενός αιώνα δε μπορεί εύκολα να διαγραφεί όσοι το αποτολμήσουν το μόνο που θα καταφέρουν είναι να τους διαγράψει αυτούς η κοινωνία..

Όλοι θα πρέπει να πάρουν σοβαρά υπ' όψιν τους τα σοφά λόγια του μεγάλου ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΣΟΥΛΗ « Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα ο ΟΦΗ παραμένει » Θα έλεγε σήμερα αν ζούσε.

Εσείς που σας ορίζουν να είστε παράγοντες του αθλητισμού κοιμάστε τις νύχτες ήσυχα, ή ερινύες της αδικίας θα σας ακολουθούν ακόμα και στον ύπνο σας, τα δάκρυα των ποδοσφαιριστών μας να σας γίνουν βραχνάς και να μην μπορείτε να ησυχάσετε.

Κουράγιο φίλοι μου εσείς που αγαπάτε τον ΟΦΗ, εδώ θα μείνουμε.

Ενήργησαν όλοι γιατί ασφαλώς δεν γνωρίζουν τι θα πει κρητική λεβεντιά όμως από τώρα και στο εξής όλοι ενωμένοι σα μια γροθιά θα τους δείξουμε πόσο αξίζουμε.

Δεν χρειάζονται ακρότητες δεν είναι γνώρισμα της καταγωγής μας, χάσαμε γιατί έτσι ήθελαν μια μάχη, όμως το κεφάλι ψηλά και το μέτωπο καθαρό όπως ήταν πάντα.

Ελάτε όλοι οι φίλοι κοντά να παλέψουμε όλοι μαζί.

Παναγιώτης Σπυριδάκης».

Σχόλια