Αθλητισμός

Από 23 έως 29 Μαΐου το Cretan Union Cup 2015

Ο Δήμος Μαλεβιζίου, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ και ο εμπνευστής του ΜΙΝΟΑΝ CUP, πρόεδρος του ΝΟΓΚ, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννης Παλλήκαρης συνδιοργανώνουν με τους Ναυταθλητικούς Ομίλους της Κρήτης ΙΟΗ, ΙΟΑΝ, ΝΟΣ και ΝΟΧ το φετινό Cretan Union Cup.

Από τις 23 έως τις 29 Μαΐου 2015 τα πληρώματα και τα σκάφη που θα λάβουν μέρος στη γενέτειρα του Δία θα ζήσουν μοναδικές εμπειρίες στο πανέμορφο Κρητικό Πέλαγος και τη ζεστή φιλοξενία που μόνο η Κρήτη μπορεί να προσφέρει.

Το Cretan Union Cup 2015 γεννήθηκε ως ναυταθλητικό γεγονός ύστερα από τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ένωση του νησιού των Μινωιτών με την ελεύθερη Ελλάδα και τη μεγάλη επιτυχία του αγώνα, το 2013.

Το Cretan Union Cup 2015 δεν αποτελεί απλά μια ιστιοπλοϊκή διοργάνωση, αφού όλοι οι συμμετέχοντες, πέρα από την ένταση και τις συγκινήσεις των αγώνων, θα απολαύσουν τα κρητικά ήθη, έθιμα και παραδόσεις, κερδίζοντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, καθώς παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλους τους σταθμούς του θεσμού.

Η εκκίνηση των αγώνων θα γίνει από το μαγευτικό λιμάνι του Ηρακλείου και τα σκάφη θα πλεύσουν ανατολικά με προορισμό τη Σητεία και επιστροφή στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Τα εκτός Κρήτης συμμετέχοντα σκάφη, τα οποία έχουν πιστοποιητικό καταμέτρησης, πριμοδοτούνται με 500 € έκαστο, ενώ όλα τα πληρώματα θα έχουν δωρεάν διαμονή και αυτοκίνητο.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι καιρικές συνθήκες στο Κρητικό Πέλαγος, και ειδικά αυτή την περίοδο, συντελούν σε ένα από τους πιο ενδιαφέροντες ιστιοπλοϊκούς στίβους. Αθλητές από εξωτερικό, Αμερική, Aυστραλία αλλά και Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρώτο CUCup, με εμπειρία σε μεγάλους αγώνες, το επιβεβαίωσαν.

Το φετινό Cretan Union Cup τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας και αναμένεται να αποτελέσει μια άκρως επιτυχημένη ναυταθλητική διοργάνωση.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Ηράκλειο-Γάζι

- Σάββατο 23 Μαΐου 2015: Εγγραφές - Έλεγχοι καταμετρήσεων

- Κυριακή 24 Μαΐου 2015: Εγγραφές - Έλεγχοι καταμετρήσεων - Skippers meeting - Τελετή έναρξης

- Δευτέρα 25 Μαΐου 2015: Inshore πλεύση 1Χ6 ν.μ - (βαθμολογικές πόρτες) συνέχεια Offshore πλεύση Περίπλους της νήσου Ντίας 22 ν.μ.

Απονομές ιστιοδρομιών στον ΝΟΓΚ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σητεία

- Τρίτη 26 Μαΐου 2015: Offshore Ηράκλειο-Σητεία 51.ν.μ.

- Τετάρτη 27 Μαΐου 2015: Rest Day - Welcome dinner

- Πέμπτη 28 Μαΐου 2015: 1 Inshore x6 ν.μ. (βαθμολογικές πόρτες), συνέχεια offshore πλεύση Σητεία-Διονυσιάδες- Άγιος Νικόλαος 50 ν.μ.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Άγιος Νικόλαος

- Παρασκευή 29 Μαΐου 2015: Inshore πλεύσεις 2X 6 ν.μ.

Τελετή λήξης-Απονομές.

Σχόλια