Αθλητισμός

Γκέραρντ: "Είναι ένα δράμα για τον ΟΦΗ"

Στα δικά του χέρια, ο ΟΦΗ βίωσε τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας του. Ένας προπονητής που συνέδεσε το όνομά του με τις σπουδαιότερες επιτυχίες και διακρίσεις της κρητικής ομάδας και ο οποίος αισθάνεται τεράστια πικρία που βλέπει το δικό του δημιούργημα να έχει φτάσει σε τέτοιο τέλμα.

Ο λόγος για τον Ευγένιο Γκέραρντ, τον Ολλανδό κόουτς που από το 1985 ως το 2000 βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ και με τον ίδιο στο πηδάλιο κατέκτησε το Κύπελλο του 1987 και έφτασε και σε έναν ακόμη τελικό της διοργάνωσης (το 1990 με τον Ολυμπιακό), ενώ έπαιξε και στην Ευρώπη, πετυχαίνοντας ορισμένες πολύ μεγάλες νίκες.

Ο Γκέραρντ βλέπει πλέον από απόσταση τα όσα διαδραματίζονται στην ομάδα και μιλώντας στο sport24.gr έκανε λόγο για ένα δράμα, τονίζοντας ότι αισθάνεται μεγάλη πικρία:  "Είναι ένα δράμα, γιατί όλοι ξέρουν ότι ο ΟΦΗ είναι η πρώτη ομάδα της Κρήτης και δεν είναι καθόλου καλό με τον τρόπο που έφυγε. Τόσος κόπος για να φτάσει ο ΟΦΗ ψηλά και σε μια σεζόν τελείωσαν όλα. Είναι κρίμα για το ποδόσφαιρο της Κρήτης αλλά και το ποδόσφαιρο της Ελλάδας, γιατί πάντα έδινε αυτή η ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Εξάλλου, ζητάει από τον κόσμο να τείνει χείρα βοηθείας και να μην εγκαταλείψει την ομάδα: "Να μένει κοντά στον ΟΦΗ ο κόσμος σε όποια κατηγορία και να είναι και να μείνουν παίκτες, γιατί ο ΟΦΗ είναι ΟΦΗ και έχει τεράστια ιστορία και δυναμική".

Τέλος, για τις καλύτερες στιγμές της ομάδας, όπως τις θυμάται ο ίδιος και απάντησε: "Τα καλύτερα χρόνια ήταν τότε που ήταν ο Θόδωρας Βαρδινογιάννης. Η ομάδα τότε ήταν πάντα ψηλά και έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη ως OFI CRETA και αυτό που έμεινε, είναι το αθλητικό κέντρο που έχει".

Σχόλια