default-image

Τέλος για ΟΦΗ: Αποχωρεί από το πρωτάθλημα!

Ποδόσφαιρο
Τέλος για ΟΦΗ: Αποχωρεί από το πρωτάθλημα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νίκος Μαχλάς ανακοίνωσε την απόφαση να μην κατέβει ο ΟΦΗ να αγωνιστεί στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, το οποίο χαρακτήρισε «αστείο», ενώ έκανε επίθεση σε Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ!

Στη συνέντευξη Τύπου νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ο Μαχλάς ανέφερε τα εξής: «Η συνέντευξη Τύπου είναι για τα τελευταία γεγονότα εις βάρος της ομάδας. Βλέπουμε μια απαξίωση τους δύο τελευταίους μήνες. Μας χειρίζονται κάκιστα, βλέπουμε νόμους να καταπατούνται. Νόμοι άλλες φορές εφαρμόζονται και άλλες όχι. Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ, δύο μέτρα και δύο σταθμά. Έπεσαν οι μάσκες. Τα ξέραμε τα βλέπαμε. Είδαμε με Ατρόμητο ότι η απόφαση ήρθε το μεσημέρι και το απόγευμα δεν ορίστηκε το παιχνίδι. Αυτή ήταν η καταστροφή της ομάδας μας. Το ίδιο μετά τον Πανθρακικό δεν έγινε και μάλιστα μετά από τρεις μέρες είχαμε ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Λίγκας ότι το παίρνει πάνω του και θα γίνει κανονικά. Γιατί δεν έγινε το ίδιο με Ατρόμητο; Γιατί η ομάδα έπρεπε να βρεθεί σ' αυτή τη θέση. Μετά τη Νίκη Βόλου, επόμενος στόχος ήταν ο ΟΦΗ. Το εύκολο θύμα, ώστε κάποιοι να έχουν μια άνετη παραμονή ή ό,τι άλλο έχουν στο μυαλό τους. Όλα αυτά με την ΕΠΟ να μη δίνει δελτία, να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια.

Εγώ και η διοίκηση κάναμε μια προσπάθεια να βγει η χρονιά με αξιοπρέπεια με ψηλά το κεφάλι, αλλά όχι έτσι. Έγινε μεγάλος πόλεμος, δύο μήνες τώρα. Βλέπουμε μια απόφαση δικαστηρίου να γίνει το παιχνίδι, αλλά να μην αναιρεθεί η αφαίρεση βαθμών. Η ρήτρα που έχει η Σούπερ Λίγκα με τη Nova να μην εκτελεστεί, αλλά να παραμείνει η εξαθλίωση του ΟΦΗ. Την ομάδα τη φοβόταν με 13-14 παίκτες. Η ομάδα έφτασε να ξεφτιλίζεται, για να κρατήσουμε το όνομά της ψηλά και κάποιοι έπαιρναν αποφάσεις κατακρεούργησης της ομάδας.

Η απόφαση που έχουμε πάρει είναι να μην κατέβει στο σημερινό παιχνίδι και να φύγει από το πρωτάθλημα, που είναι ένα πρωτάθλημα αστείο. Άλλες φορές να τηρούνται οι νόμοι και άλλες όχι. Καταστάσεις που δεν τιμούν τη χώρα μας. Όλοι ξέρουν ότι η κρίση υπάρχει παντού, αλλά η αντιμετώπιση δεν είναι ίδια. Μπορούμε να αποσυρθούμε ελεύθεροι. Οι μάσκες έπεσαν.

Μπορούμε να δούμε το μέλλον τώρα. Με διαφορετικό τρόπο. Να πάρουμε τις αποφάσεις μόνοι μας. Να φύγουμε από αυτή τη σαπίλα που γίνεται ενάντια σε αθλητισμό και ποδόσφαιρο. Να γίνουμε και πάλι η ομάδα που όλοι θα χαίρονται.

Ήθελαν αυτή η ομάδα να διασύρεται, για να μη χάσουν τη ρήτρα των 350 χιλιάδων ευρώ. Να μη χάσει η Λίγκα τα 2 εκατ. ευρώ. Δεν είχαν υπολογίσει ότι αυτό θα τους κοστίσει. Είναι ντροπή σε όλους, ντροπή σ' αυτό το ποδόσφαιρο».

Για το μέλλον της ομάδας: «Να κοιτάξουμε τις επόμενες μέρες το μέλλον της ομάδας - αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Έχει μέλλον, έχει φιλάθλους, κανείς δεν μπορεί να τον συμπονάει. Η ομάδα είναι περήφανη και περήφανη θα μείνει. Είναι μια δύσκολη στιγμή, δεν έχει ξαναγίνει αυτό, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, έχει κάνει περήφανη όλη την Ελλάδα, όλους τους Κρητικούς. Να δούμε την ομάδα όπως θέλουμε, όχι όπως την κατάντησαν. Έχουμε κάνει λάθη και εμείς, δε φταίνε πάντα οι άλλοι. Οι καταστάσεις και τα κέντρα αποφάσεων μας διέλυσαν. Ήταν προαποφασισμένο αυτό. Φάνηκε με τις ποινές, τις αποφάσεις, τις ενεργοποιήσεις ποινών και τα τελεσίγραφα να αποσυρθούμε από τα πολιτικά δικαστήρια, όταν ο Άρης έπαιζε ένα χρόνο με προσωρινή διαταγή από τα πολιτικά δικαστήρια. Με τη δική μας ομάδα, εφαρμόζουν ποινές στο άψε-σβήσε. Κρίμα που φεύγουμε, αλλά νιώθουμε ικανοποίηση που σε ένα πρωτάθλημα άθλιο αποχωρούμε και δείχνουμε ότι δε θέλουμε αυτό το ποδόσφαιρο. Θέλουμε ομάδες που δε θα κατακρεουργούνται».

Για τις ευθύνες: «Οι ευθύνες βαρύνουν όλους. Είμαι της άποψης ότι οι οικονομικές δυσκολίες της χώρας και του ποδοσφαίρου, όταν δεν έχεις επιχειρηματίες ή επενδυτή, πάντα θα υπάρχουν. Ο ΟΦΗ είναι πολυμετοχική ομάδα, δεν ανήκει σε κάποιον. Οι δυσκολίες είναι τεράστιες και τις βιώνουν άλλες ομάδες. Κρύβουν τα προβλήματα τους, ενώ εμείς είμαστε ανοιχτοί. Ξέρει ο καθένας τι συμβαίνει. Αυτό δεν είναι αιτία να μας χειρίζονται κάποιοι με αυτό τον τρόπο. Είναι απάνθρωπο και άσχημο να γίνονται τέτοια πράγματα. Οι αιτίες είναι αρκετές και μεγάλες, δεν είναι απλό το θέμα. Μάθαμε από τα λάθη μας. Ο ΟΦΗ είναι ιστορική, μεγάλη ομάδα, δε θα χαθεί. Σε ένα δύο χρόνια θα είμαστε εκεί που ανήκουμε. Αυτή η ομάδα έχει βγάλει τόσους παίκτες, που έχουν κάνει περήφανη την Ελλάδα στην Εθνική και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Καταγγελία για Σούπερ Λίγκα

«Αυτός είναι ο λόγος που πέφτουν οι μάσκες», συνέχισε ο Νίκος Μαχλάς. «Δε θέλω να πω κάτι προσωπικά για κ. Μποροβήλο, έχει όμως ένα θεσμικό ρόλο που πρέπει να λειτουργεί σωστά. Έχει να κάνει με τη ρήτρα της Nova. Αν ήθελε θα το είχε κάνει και με τον Ατρόμητο. Δε γίνεται το μεσημέρι να έρχεται η ενεργοποίηση και σε λίγες ώρες να έρχονται οι ποινές. Βλέπουμε κάποιες αποφάσεις με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ό,τι συμφέρει τον ένα και τον άλλο. Φιλίες στη Σούπερ Λίγκα και πολλά. Να λέει σε μένα ότι το παίρνει πάνω του ο πρόεδρος. Δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο. Γιατί η διοργανώτρια Αρχή δεν προστατεύει από την αρχή τον ΟΦΗ».

Στη συνέχεια ο Νίκος Μαχλάς δέχτηκε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Από τις διοικήσεις πώς μπορούσε να θωρακιστεί η ομάδα;

«Ήταν πολύ δύσκολο όταν υπάρχει πολυμετοχικότητα. Όταν δεν κάνει ένας κουμάντο. Πρέπει να είναι ένας αρχηγός και οι υπόλοιποι να έχουν ρόλο. Κάθε μέτοχος μπορεί να πει ό,τι θέλει ή να φύγει ένας πρόεδρος να έρθει άλλος. Να κάνει κάποια πράγματα σωστά ή λάθος. Δεν υπάρχει αρμονία και συνοχή. Όταν δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι, ώστε κάποιος να βάλει έξτρα χρήματα. Σε άλλες χώρες υπάρχει πολυμετοχικότητα, αλλά δίνουν πολλά χρήματα. Είναι διαφορετικό το μοντέλο. Θα τα δούμε όλα αυτά εκ των έσω. Όσα λέω είναι για τον τρόπο που μας αντιμετώπισαν τα κέντρα αποφάσεων. Δεν υπάρχει ισονομία και ισοτιμία. Εξοντώνουν μια περήφανη ομάδα».

Πώς θα αποσυρθεί ο ΟΦΗ; Υπάρχουν ρήτρες;

«Δεν είναι θέμα κόστους. Ο ΟΦΗ δεν έχει κάτι να παίρνει, έχουν εκχωρηθεί όλα τα χρήματα, όταν έγινε το μνημόνιο. Τα πενιχρά έσοδα που είχαμε από τα τηλεοπτικά μάς τα πήραν με τον τρόπο τους. Οι ποινές εκτελούνται κατά προτίμηση. Δεν έχουμε κάτι να εισπράξουμε και δε φοβόμαστε τίποτα. Όταν παίρνουμε μια απόφαση συνολικά δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι σύσσωμο. Η εξαθλίωση αυτή ήταν κάτι απάνθρωπο. Είναι λογικό η ομάδα να σταματήσει να διασύρεται και να τη διασύρουν. Σκοπός μας ήταν να παραμείνουμε στο πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια, όμως οι ίδιοι δε μας δέχτηκαν. Με την απαξίωση που νιώσαμε, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε».

Οι σκέψεις σας για την επόμενη μέρα;

«Είχαμε μία συνάντηση με διάφορους φορείς, Ερασιτέχνη, φιλάθλους με το Σύλλογο Μετόχων. Βγάλαμε πολλά συμπεράσματα - ήταν σωστή και οργανωμένη. Υπάρχουν πολλά σενάρια για την επόμενη μέρα. Πρέπει να συζητηθούν και τώρα έχουμε το χρόνο να δούμε ποιο είναι το καλύτερο σενάριο και το μέλλον του Συλλόγου. Αυτό μας νοιάζει τώρα η επόμενη μέρα. Όταν η ομάδα έχει δυναμική, ιστορία και είναι μεγάλη, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μέσα από τις ίδιες τις κόντρες που ίσως θα υπάρξουν, θα έχει μέλλον. Δε χάνονται οι ιστορικές ομάδες. Είναι δύσκολα, όμως η ομάδα πρέπει να βρει έναν άνθρωπο να προχωρήσει. Η ομάδα χρειάζεται επενδυτή και όχι άλλους διαχειριστές. Έναν που θα πάρει τις ευθύνες πάνω του. Βλέπουμε και το παράδειγμα της ΑΕΚ, μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει. Πρέπει να βρεθεί μια λύση για να προχωρήσει. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν λύσεις. Με τα λάθη έχουμε παραδειγματιστεί. Χωρίς οικονομικούς πόρους, μπορεί να γίνουν λάθη. Άλλο διαχείριση, άλλο επενδυτής. Θα τα συζητήσουμε όλα. Πρέπει να μην υπάρχει καθυστέρηση και η ομάδα να δομηθεί σωστά».

Μπορεί να βρεθεί στην Κρήτη ο επενδυτής;

«Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορείς να επενδύσεις. Αγάπη είναι, μεράκι και χρόνος να ασχοληθείς. Αναλαμβάνεις ευθύνη και όταν χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Εδώ δεν επενδύεις στο ποδόσφαιρο για να βγάλεις. Στον ΟΦΗ υπάρχουν οι προϋποθέσεις για επένδυση. Έχεις ένα αθλητικό κέντρο κόσμημα, που άφησε η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ένα γήπεδο που μπορεί να αξιοποιηθεί. Πρέπει να βρεθεί ο άνθρωπος που θα κάνει αυτά τα πράγματα. Δεν είναι ώρα να πούμε αν υπάρχει τώρα κάποιος. Ο χρόνος θα δείξει ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Όποιος κι αν είναι αυτός, πρέπει να πάρει πάνω του την ευθύνη. Τώρα δεν τίθεται θέμα να ασχοληθούμε με ονόματα. Η δρομολόγηση πρέπει να γίνει και ο τρόπος που θα γίνει. Όποιος κι αν είναι αυτός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη την οικονομική».

Για τις αποφάσεις των ποδοσφαιρικών οργάνων: «Μας είχαν κλείσει και το δρόμο να βρούμε κάπου το δίκιο μας. Δήλωναν αναρμόδιοι. Ήταν καθαρή κοροϊδία, τι άλλο μπορείς να πεις… Δεν υπάρχει εξήγηση. Με απόφαση της Λίγκας μας έστειλαν στην Εφέσεων. Γελάς με την απόφαση να οριστεί το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και να μην πάρουμε πίσω τους βαθμούς. Παίξε, που ούτως ή άλλως σε έχουμε τελειώσει. Είναι ξεφτίλα αυτές οι αποφάσεις - και ποιος τις παίρνει; Όποιον κι αν ρωτήσετε γελάει. Όλα αυτό ήταν για να τελειώσουν τον ΟΦΗ. Να γίνει έρμαιο, να τον εξαθλιώσουν. Να ασελγούν στο πτώμα του, γιατί και η διαιτησία ήταν απάνθρωπη. Σου λένε παίζε, γιατί κάθε αγωνιστική έχουμε 350 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο. Ο κ. Χρηστοβασίλης γιατί να έρθει, τώρα μας αγάπησε και ήρθε ο ΠΑΣ; Δε θέλουν να χάσουν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά. Είμαστε μια διοίκηση που με το ζόρι μας έβγαλαν από τα πολιτικά δικαστήρια. Μας έβαλαν να υπογράψουμε ότι αποσυρόμαστε, όταν οι ίδιοι άφησαν τον Άρη ένα χρόνο. Αυτά είπα στη Λίγκα και δε μιλούσε κανείς. Εκτελούν τους νόμους όποτε θέλουν».

Τι θα γίνει με τους παίκτες; Θα γίνει Γενική Συνέλευση;

«Καταρχήν για τους παίκτες, εγώ δε θα τους αφήσω. Θα κάνω ό,τι μπορώ να πάρουν κάποια χρήματα. Η επόμενη μέρα πώς θα δρομολογηθεί, είναι το άμεσο μέλλον που θα καθορίσουν το μέλλον. Εμείς σαν διοίκηση, που θα παραμείνουμε για το επόμενο διάστημα, κοιτάζουμε να δρομολογηθούν οι καταστάσεις. Να μην υπάρχει όχλος, ή ο καθένας να λέει το μακρύ του ή το κοντό του. Τα όργανα της ομάδας πρέπει να συζητήσουν. Γενική Συνέλευση ή ό,τι άλλο. Εννοώ ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ, η ΠΑΕ και η οικογένεια του ΟΦΗ. Για να μη νομίζουν κάτι άλλο».

Για την απόφαση να αποσυρθεί από τα πολιτικά δικαστήρια: «Δεν έφυγε η ομάδα από το άρθρο 99. Μόνο από τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι καλά ενημερωμένος ο κ. Πουλινάκης. Δεν μπορείς να παραμείνεις όλη τη χρονιά στο άρθρο 99 με προσωρινή διαταγή. Σου δίνει χρόνο για να πληρώσεις. Ήταν θέμα νοοτροπίας της Σούπερ Λίγκας. Είδαν ευάλωτο τον ΟΦΗ και βρήκαν ευκαιρία να τον τελειώσουν. Αν δεν είχε υπογραφεί από εμάς το χαρτί, θα ήταν πολύ πιο εύκολο για αυτούς να μας αποβάλουν. Όλες οι ομάδες ήταν σύμφωνες σ' αυτό. Μην παρουσιάζουμε κάποια πράγματα όπως θέλουμε. Οι αλήθειες είναι διαφορετικές. Για ποιο λόγο να πληρώνουμε. Αυτό θέλαμε να κάνουμε, αλλά όχι με ένα μαχαίρι στο λαιμό. Δε μας έδωσαν το χρόνο να τακτοποιήσουμε τα θέματα σιγά-σιγά».

Για τα χρέη σε σχέση με τα φυσικά πρόσωπα: «Πολλοί πίστεψαν ότι μπήκα μπροστά για τα προσωπικά μου συμφέροντα. Ήδη ό,τι έχω κερδίσει, μου τα έχει δεσμεύσει η εφορία και το ΙΚΑ. Δεν μπήκα για αυτό, αλλά για να μείνει με αξιοπρέπεια η ομάδα στο πρωτάθλημα. Πρέπει να κοιτάξουμε το καλό της ομάδας και τα φυσικά πρόσωπα θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση. Αλλιώς είναι να χρωστάς 10 εκατ. και αλλιώς 2 εκατ. Αν είσαι οικογένεια μπορείς να βρεις λύση και για αυτούς, που έχουν δεσμευτεί οι περιουσίες τους. Η ομάδα πρέπει να έρθει σε επαγγελματικές κατηγορίες. Οι λύσεις είναι πολλές, όμως ό,τι φέρουν οι επόμενες μέρες θα είναι για το καλό της ομάδας και όχι για τα πρόσωπα».

Γιατί αποχώρηση τώρα;

«Τώρα έχουν κλείσει όλα τα μέτωπα σε δικαστικό επίπεδο. Πιστεύαμε ότι με κάτι από όλα αυτά θα υπήρχε μια δικαίωση ή χρόνος για να ρυθμίσουμε κάποια πράγματα. Το θέμα με τους βαθμούς ήταν σημαντικό. Υπήρχαν εκκρεμοδικίες και δεν μπορούσαμε να φύγουμε χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει. Με τους βαθμούς δεν έγινε τίποτα, ούτε με τα δελτία, Έσφιξε ο κλοιός».

Ρεπορτάζ: Μανόλης Βαρδαλαχάκης, Γιάννης Καλιακάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News