default-image

Κατσικάρης: «Ελπίζουμε σε μία πολύ δυνατή εθνική»

Μπάσκετ
Κατσικάρης: «Ελπίζουμε σε μία πολύ δυνατή εθνική»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την Εθνική ομάδα, την Ευρωλίγκα, αλλά και το σεμινάριο «International Coaches Clinic», στο οποίο θα είναι ομιλιτής μίλησε ο  Φώτης Κατσικάρης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, στην οποία τόνισε ότι θέλει να δημιουργήσει ένα όμορφο παζλ με ωραία χημεία που θα έχει ως αποτέλεσμα μία δυνατή Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ 2015.

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για την Εθνική ομάδα ενόψει Ευρωμπάσκετ, για τους Έλληνες παίκτες στο ΝΒΑ καθώς για την παρουσία των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα.

Για την Εθνική ομάδα κι αν έχει αρχίσει ο σχεδιασμός ενόψει του Ευρωμπάσκετ:

«Από την επόμενη κιόλας ημέρα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ξεκινάνε οι σκέψεις για το μέλλον, ενώ παράλληλα γίνονται οι αναλύσεις για το τουρνουά που πέρασε. Πάντα κοιτάμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα και δουλεύουμε πάνω σε αυτή τη βάση. Γενικά υπάρχει ένα θετικό κλίμα από όλους κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ελπίζω οδεύοντας προς το τέλος των πρωταθλημάτων, να είναι όλα τα παιδιά υγιή γιατί αυτό είναι που πρέπει να μας απασχολεί. Ας είναι όλοι καλά κι οι κλήσεις θα γίνουν όταν πρέπει. Προς το παρών υπάρχει συνεχής επαφή με όλα τα παιδιά».

Για τους Έλληνες διεθνείς στο ΝΒΑ και αν τον γεμίζει αισιοδοξία η παρουσία τους:

«Σίγουρα μας γεμίζει με αισιοδοξία γιατί όσο παίζουν αποκτούν διαφορετικές παραστάσεις πάνω στο κομμάτι του μπάσκετ, ενώ κερδίζουν πολλά και στους τομείς της ψυχολογίας και της νοοτροπίας. Ανεξάρτητα από το κομμάτι της Εθνικής, αυτά τα παιδιά είναι πρεσβευτές του ελληνικού μπάσκετ κι έτσι πρέπει να τα βλέπουμε και να χαιρόμαστε για όσα πετυχαίνουν εκεί. Πιστεύω ότι σε συνδυασμό με τα παιδιά που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο στην Ευρωλκίγκα κι έχουν αποδείξει την αξία τους, θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μία ωραία χημεία κι ένα όμορφο παζλ που θα μας δώσει την ευκαιρία να ελπίζουμε σε μία πολύ δυνατή εθνική».

Για την φετινή Eυρωλίγκα και την παρουσία των ελληνικών ομάδων:

«Έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η αλλαγή του συστήματος στο ΤΟΡ 16. Πριν την αλλαγή ίσως να μπορούσε να γίνει μία πρόβλεψη, όμως με τόσα παιχνίδια που γίνονται πλέον και με την τεράστια καταπόνηση που δέχονται οι αθλητές τα πράγματα είναι απρόβλεπτα. Αυτό το σύστημα ευνοεί τα πιο πλούσια και με βάθος ρόστερ, καθώς έχουν περισσότερες λύσεις και κατ" επέκταση πιθανότητες. Μέχρι τώρα υπάρχουν κάποιες ομάδες με σταθερή απόδοση και μικρές διακυμάνσεις, όμως αυτό θα πρέπει να το διατηρήσουν μέχρι το τέλος. Ο Ολυμπιακός είναι σε καλή θέση και το πλεονέκτημα είναι πολύ σημαντικό. Πρόκειται για μία σκληρή κι έμπειρη ομάδα που κανείς δεν θα ήθελε να την έχει απέναντι του στα playoffs ακόμα κι αν έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό φαίνεται ότι ο πιο ρεαλιστικός στόχος είναι να προκριθεί στην επόμενη φάση ανεξάρτητα από τη θέση. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί θα γίνει σε μία μεταβατική περίοδο που η ομάδα έχει νέο προπονητή και σχετικά νέο ρόστερ. Όπως και να έχει, το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να χαίρεται γιατί διαθέτει δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης σε ιστορία αλλά και σε συνέπεια μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Είναι σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ ότι εκπροσωπείται κατ" αυτόν τον τρόπο στην Ευρωλίγκα».

Για τη συμμετοχή του στο International Coaches Clinic που θα γίνει στο πλαίσιο του Final 4 της Μαδρίτης και θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Χοσέ Λουίς Άμπος:

«Έτυχε να τον γνωρίσω και μπορώ να σας πω ότι ήταν ένα καταπληκτικός άνθρωπος κι αυτό δεν το λέω επειδή δεν είναι πια κοντά μας. Ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους γιατί «έφυγε» ένα όμορφος άνθρωπος και συνάμα ένας καλός προπονητής.

Όσον αφορά το σεμινάριο θα είναι καλά οργανωμένο και θα έχει ομιλίες από προπονητές με εξειδίκευση. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι έχει τεράστια απήχηση στους προπονητές της Ευρώπης αλλά και της Μέσης Ανατολής κι όσοι βρεθούν στη Μαδρίτη θα μπορούν να κερδίσουν πολλά. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση κι από χώρες που δεν ήταν παραδοσιακά μπασκετικές. Θέλουμε να ανοιχτούν οι αγορές της Μέσης Ανατολής και να εξαπλωθεί το μπάσκετ παντού. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα υψηλού επιπέδου σεμινάριο με καλή οργάνωση κι είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα που θα βρίσκομαι εκεί ως ομιλητής. Θα είναι χαρά όλων των ομιλητών (Τέρι Πόρτερ, Ίγκορ Κοκόσκοφ, Σίτο Αλόνσο, Λούκα Μπάνκι) να μοιραστούμε πράγματα μέσα από τη φιλοσοφία μας, την εμπειρία μας και την ειδίκευση μας, δίνοντας στους συναδέλφους κάποιες νέες ιδέες και βοηθώντας τους να λύσουν κάποιες απορίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News