Αθλητισμός

Αναστασίου: «Κάτι πάει λάθος με το ποδόσφαιρό μας»

Τα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, αλλά και όλα αυτά που θέλει να πει και δε λέει για να μην τον αποβάλει ο αθλητικός δικαστής δια παντός από το ελληνικό πρωτάθλημα ξεχώρισαν στα όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου στη NOVA.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του προπονητή του  Παναθηναϊκού:

«Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σαν φίλαθλος» ανέφερε ο Αναστασίου όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει απογοήτευση στους παίκτες του μετά την ήττα στο Περιστέρι. «Θεωρείται την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό δεδομένη;» ήταν η επόμενη ερώτηση, με εκείνον να απαντά: «Εσείς δεν την θεωρείτε; Εντάξει ζούμε στην Ελλάδα και με την αφαίρεση των βαθμών και με την ήττα, μείναμε αρκετά πίσω. Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως το ποδόσφαιρο χάνει και χάνει πολύ… Στην Τούμπα υπήρχε πολύ λίγος κόσμος, στο γήπεδο του Ατρόμητου που έπαιζε με τον Παναθηναϊκό μια απ' τα ίδια. Νομίζω πως κάτι πάει λάθος με το ποδόσφαιρό μας. Ο καθένας θέλει να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει τον τίτλο, αλλά το πιο σημαντικό είναι το προϊόν και το παιχνίδι».

Καυστικός ήταν και όταν του ζητήθηκε να πει την γνώμη του για το ματς με τον Ατρόμητο. «Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα, ανοιχτό ματς. Εμείς δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο τέταρτο, δεχθήκαμε το γκολ, στη συνέχεια φτάναμε με ευκολία στην περιοχή του Ατρόμητου, δεν τελειώναμε τις φάσεις όπως θέλαμε. Είχαμε πει πως θα έπρεπε να τελειώσουμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιάζονταν. Θα έλεγα πως μια κακή απόφαση του διαιτητή ουσιαστικά… τελείωσε το παιχνίδι. Όταν έγινε το 2-0 απέναντι στον Ατρόμητο, σε μια δύσκολη έδρα, όταν δεχθήκαμε και την κόκκινη, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για τη διαιτησία τον αθλητικό δικαστή...

«Μπορούμε να πούμε πολλά, να πούμε τι φταίει. Εμείς δεχόμαστε την κριτική, τα λάθη που κάνουμε, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να τα πω. Γιατί αν το κάνω, ο αθλητικός δικαστής έχει μια… συμπάθεια προς το πρόσωπό μου σε κάθε τι που λέει και σίγουρα μπορεί να με αποβάλλει δια παντός απ' το ελληνικό πρωτάθλημα, γι' αυτό και δεν θα πω αυτά που έχω στο μυαλό μου» είπε.

Όσο για την πίκρα που υπάρχει στους «πράσινους», σχολίασε: «Εμείς θα πρέπει να βρούμε κίνητρο για τα υπόλοιπα ματς του πρωταθλήματος. Εγώ είπα στα παιδιά πως μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση και τη στεναχώρια τους γι' αυτήν την εξέλιξη, όπως αντιλαμβάνομαι αν ένα παιδί μου πει πως είναι… άδειο. Θα το σεβαστώ, αλλά θα προσπαθήσω με όσους θα έχω να παλέψουμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Σχόλια