default-image

Συνεχίζει ακάθεκτη η ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Συνεχίζει ακάθεκτη η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΕΚ συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στο πρωτάθλημα της Football League, αφού στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Football League δε συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες και επικράτησε 1-3 του Ηρακλή Ψαχνών.

Ο Τραϊανός Δέλλας έχει κάνει σαφές στους παίκτες του ότι θα πρέπει να πάνε αήττητοι ως το τέλος, με την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα. Αυτό σημαίνει ότι οι Κιτρινόμαυροι δεν πρέπει να... χαρίσουν τίποτα σε κανέναν και όντως δεν δείχνουν διατεθειμένοι να το κάνουν. Η Ένωση είχε ξανά για σκόρερ τον Αραβίδη, είδε τον Ζόριτς να βρίσκει δίχτυα για δεύτερο σερί ματς και καθάρισε στην επανάληψη τον Ηρακλή Ψαχνών, ο οποίος είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 54' αλλά ο Ανέστης απέκρουσε το πέναλτι. Στο +14 από την 2η Παναχαϊκή και στο +15 από τον 3ο Απόλλων Σμύρνης είναι πλέον η ΑΕΚ.

Η ομάδα του Δέλλα, όπως σε κάθε αγώνα, είχε από το ξεκίνημα την μπάλα στην κατοχή της και ήταν αυτή που έκανε ματς, έχοντας να αντιμετωπίσει και πάλι μια κλειστή άμυνα. Οι Κιτρινόμαυροι απείλησαν για πρώτη φορά στο 18' με την κεφαλιά του Μπαρμπόσα που έφυγε λίγο άουτ και ανέβασαν ρυθμό μετά το 20λεπτο, αυξάνοντας την πίεση. Το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά μονότερμα αφού ο Ηρακλής Ψαχνών δεν έδειχνε κάποια διάθεση να βγει από την περιοχή του και ο Δέλλας ζητούσε από τους παίκτες του να παίζουν από τα άκρα ώστε να ανοίξουν τον αντίπαλο. Ο δικέφαλος αετός απείλησε με κάποια καλά σουτ των Πλατέλλα και Αραβίδη, με τον δεύτερο τελικά να δίνει την λύση με την πολύ ωραία κεφαλιά του στο 42', μετά την σέντρα του Σοϊλέδη, για το 0-1.

Το δεύτερο μέρος φάνηκε να αρχίζει όπως και το πρώτο, με την ΑΕΚ δηλαδή να έχει συνεχώς την μπάλα, αλλά στο 50' τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν... Το λάθος του Κολοβέτσιου έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να κερδίσουν πέναλτι σε ανατροπή του Ράντι από τον Ανέστη, που θα μπορούσε να δει και κόκκινη κάρτα, αλλά ο τερματοφύλακας της Ένωσης απέκρουσε την εκτέλεση του Ράντι και κράτησε το 0-1! Το οποίο, όμως, δεν έμεινε για πολύ...

Στο 56' ο Σοϊλέδης βγήκε ωραία από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε για τον Ζόριτς, ο οποίος έκανε καλή κίνηση και έγραψε το 0-2 από κοντά. Το ματς, ουσιαστικά, είχε κριθεί αλλά ο Αραβίδης είχε όρεξη και έτσι... είπε να σκοράρει και με εκτέλεση φάουλ στο 65' για το 0-3. Κάπου εκεί οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές, με τον Δέλλα να βάζει τον Κρισάντους αντί του Πλατέλλα και τον Γροντή αντί του Ζόριτς που ένιωσε ενοχλήσεις, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν το γκολ της τιμής στο 71' με πολύ ωραίο σουτ του Πατσατζόγλου εκτός περιοχής (1-3).

Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ, για την οποία είχε δοκάρι νωρίτερα ο Αραβίδης που πήγαινε για χατ-τρικ, είχε δύο ευκαιρίες με τους Μπακάκη και Κρισάντους για να βάλει και τέταρτο γκολ αλλά δεν το έκανε, με τον διαιτητή να μην βλέπει και το πέναλτι στην... απόκρουση με τα χέρια από τον Νικόλτση στο σουτ του Μπακάκη. Μικρό το κακό αφού δεν κόστισε..

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Μανιάτης, Μπακομήτρος, Ραπτάκης, Σικαλιάς, Τσούπρος, Β. Πατσατζόγλου, Τσιμόντζι, Τσεβάς (69' Πολίτης), Παληγεώργος (75' Ιβκοβιτς), Ράντι (84' Καρντόσο), Νικόλτσης.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον (84' Φαγέ), Ανάκογλου, Ζόριτς (73' Γροντής), Πλατέλλας (69' Κρισάντους), Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News