default-image

Με σούπερ Τέβες στα προημιτελικά η Γιουβέντους

Ποδόσφαιρο
Με σούπερ Τέβες στα προημιτελικά η Γιουβέντους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τέβες που πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε μία ασίστ στον Μοράτα, η Γιουβέντους πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας με 3-0 της Ντόρτμουντ στη Γερμανία.

Η Ντόρτμουντ είχε σκοράρει στην Ιταλία και η Γιουβέντους χρειάστηκε λίγα δευτερόλεπτα για να πετύχει και αυτή εκτός έδρας τέρμα, καθώς άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό με τον Κάρλος Τέβες να κάνει 0-1 με ένα καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, "καρφώνοντας" την μπάλα στο δεξί "γάμα" του Βάιντενφελερ.

Ο Πολ Πογκμπά ξεκίνησε... κεφάτος το ματς, όμως υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο και αντικαταστάθηκε από τον Αντρέα Μπαρτζάλι στο 27', με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να αλλάζει το σύστημα από 4-4-2 σε 5-3-2 (ή αν θέλετε 3-5-2).

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν στην βασική 11άδα, παίζοντας δεξί μπακ (τραυματίας ο Πίστσεκ), ενώ στο 46' μπήκε στο ματς ο Κιρχ και Έλληνας άσος συνέχισε ως αριστερό μπακ.

Αφού έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, με τον Ρόμαν Βάιντενφελερ να τον σταματά, ο Άλβαρο Μοράτα στο 70' διπλασίασε τα τέρματα της "Γιούβε", πλασάροντας σε κενό τέρμα έπειτα από την ασίστ του Κάρλος Τέβες.

Ο Αργεντινός δεν σταμάτησε εκεί καθώς στο 79' πέτυχε το δεύτερο γκολ του ματς, κάνοντας το 0-3, ενώ έφτασε τα 6 τέρματα στην φετινή διοργάνωση.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ (46' Κιρχ), Σβεν Μπέντερ (63' Αντριάν Ράμος), Γκιουντιογάν, Μχιταριάν (63' Μπλαστσικόβσκι), Καμπλ, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πογκμπά (27' Μπαρτζάλι), Μαρκίζιο, Βιντάλ, Ρομπέρτο Περέιρα, Τέβες (81' Πέπε), Μοράτα (78' Μάτρι).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News