default-image

Άφησε τις ελπίδες του στο Περιστέρι

Ποδόσφαιρο
Άφησε τις ελπίδες του στο Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πέμπτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα υπέστη ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι με 2-0 από τον Ατρόμητο. Ο Μαρσελίνιο έκοψε όποιες ελπίδες είχαν οι «πράσινοι» για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι δυο προπονητές κατέβασαν στον αγωνιστικό χώρο δυο ενδεκάδες χωρίς εκπλήξεις και χρησιμοποιώντας τους παίκτες που θεωρούσαν ότι βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Ο Νίκος Νιόπλιας έκανε δυο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε το ματς με τον Πανθρακικό καθώς χρησιμοποίησε τον Φυτανίδη και τον Πίτου Γκαρσία αντί των Κιβρακίδη, Καράσκο. Οι παίκτες του Ατρόμητου έδωσαν χώρο στον Παναθηναϊκό και προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις με τους Μαρσελίνιο, Ούμπιδες και Ναπολεόνι και τα κατάφεραν. Καθώς έτσι μπήκε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αναστασίου έκανε μια αλλαγή σε σχέση με το ματς με τον Εργοτέλη χρησιμοποιώντας τον Ζέκα αντί του Δώνη αλλά το μεγαλύτερο λάθος όπως αποδείχτηκε ήταν η χρησιμοποίηση του Τριανταφυλλόπουλου στο δεξί άκρο της άμυνας με τον "Τριάντα" να έχει προβλήματα στο μαρκάρισμα του Μαρσελίνιο χάνοντας τον μάλιστα στο πρώτο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στην αναμέτρηση χάνοντας μάλιστα σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Νάνο από τα αριστερά μπήκε όμορφα στην περιοχή και έκανε την σέντρα με τον Μπεργκ να πιάνει την κεφαλιά όμορφα και ο Γκορμπούνοφ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Οι πράσινοι βγήκαν στην επίθεση ξανά στο 9' με τον Νάνο και πάλι από τα αριστερά να γυρνάει για τον Πέτριτς αλλά η άμυνα του Ατρόμητου έκοψε την μπάλα και βγήκε άμεσα στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενη το τρανζίσιον με μια ωραία πάσα από την άμυνα προς τον Μαρσελίνιο στα αριστερά. Ο Βραζιλιάνος άσος έφυγε γρήγορα προς την εστία του Στιλ με τον Τριανταφυλλόπουλο να μην τον προλαβαίνει, έτσι μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 υπέρ της ομάδας του στο 10'.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Ατρόμητου και καλύτερη ψυχολογία με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία του αγώνα και στο 25' σε ένα ωραίο τρίγωνο ο Ναπολεόνι έδωσε ωραία στον Ούμπιδες ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Στιλ αλλά επιχείρησε να σκάψει την μπάλα και δεν του έπιασε με τον Άγγλο πορτιέρο να πιάνει την μπάλα.

Το τριφύλλι άρχισε σιγά-σιγά να πιέζει και πάλι τον Ατρόμητο και στο 37' ο Ατζαγκούν την έδωσε ωραία στον Πέτριτς από τα δεξιά. Ο Κροάτης έκοψε ωραία την μπάλα και γέμισε με το αριστερό προς τον Ζέκα μέσα στην περιοχή. Ο Πορτογάλος την γύρισε με την μια προς τον Μπεργκ ο οποίος σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Λαζαρίδη και να βγαίνει κόρνερ.

Με την εκτέλεση του ο Ζέκα έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά έκανε την σέντρα με τους Μπεργκ και Ταυλαρίδη να πηδούν ανενόχλητοι αλλά να μην βρίσκουν την μπάλα όπως ήθελαν.

Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ο Ατρόμητος βγήκε και πάλι στην επίθεση με αποδέκτη της μπάλας τον Μαρσελίνιο ο οποίος μπήκε από τα δεξιά έκανε και το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Στιλ.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε με στόχο να φέρει το ματς στα ίσια αλλά δεν τα κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο και στο 57'΄ο Δασκαλόπουλος τα έκανε θάλασσα στο παιχνίδι.

Αρχικά δεν είδε το μαρκάρισμα πάνω στον Ναπολεόνι από τους Στιλ και Ζέκα και εν συνεχεία έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι όταν ο Ταυλαρίδης έδιωξε κανονικά την μπάλα από τα πόδια του Λαζαρίδη. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα με τον Δώνη να διαμαρτύρεται και να παίρνει την κίτρινη.

Ο Ούμπιδες ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι με τον Στιλ να πέφτει σωστά στην αριστερή του γωνία να βρίσκει την μπάλα αλλά αυτή χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα "πουλώντας" τον Άγγλο πορτιέρο.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 με τους πράσινους να διαμαρτύρονται έντονα για το πέναλτι που έδειξε ο Δασκαλόπουλος.

Με την σέντρα οι πράσινοι απείλησαν όταν στο 60' ο Πέτριτς έδωσε στον Ατζαγκούν αυτός μπήκε από την περιοχή και σούταρε με την μπάλα να φεύγει έξω από την εστία του Γκορμπούνοφ.

Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κατσουράνης, Δημούτσος (88' Κιβρακίδης), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Μαρσελίνιο (61' Μπρίτο), Ναπολεόνι (80' Καράσκο).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός (21' Δώνης), Ατζαγκούν, Ζέκα, Πέτριτς (67' Μέντες), Καρέλης (55' Νίνης), Μπέργκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News