Αθλητισμός

Πειθαρχική δίωξη σε Κούγια

Οι δηλώσεις που έκανε την Κυριακή ο Αλέξης Κούγιας αναφορικά με τον επικείμενο αγώνα της Παναχαϊκής με τον Παναιγιάλειο προκάλεσαν την αντίδραση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, που του άσκησε πειθαρχική δίωξη.

Ο μεγαλομέτοχος της Πατρινής ΠΑΕ σε δηλώσεις του για το ματς που θα γίνει την Τετάρτη (18/3) είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένους παίκτες και συγκεκριμένες συμπεριφορές. Γι' αυτό ο Παναγιώτης Καρράς του άσκησε πειθαρχική δίωξη, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (17/3) από την ΕΠΟ.

Αναλυτικά η κλήση:

«Ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. Παναγιώτης Καρράς, άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος του κ. Αλέξη Κούγια προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή και της ΠΑΕ Παναχαϊκή, διότι, ο πρώτος τούτων, Αλέξης Κούγιας, προέβη στις 15-3-2015 σε δηλώσεις κατά ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ Γ.Σ. 1927, ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE στις 18/03/2015 μεταξύ της διωκομένης ΠΑΕ και της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ Γ.Σ. 1927, οι οποίες αφενός μεν είναι πιθανόν να εξασκήσουν επιρροή στο αποτέλεσμα του προαναφερόμενου ποδοσφαιρικού αγώνα, προς όφελος της διωκομένης ΠΑΕ, αφετέρου δυσφημούν το άθλημα του ποδοσφαίρου, προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 (παρ. 2 και 3), 17 (παρ. 1 και 2), 25 (παρ. 1 και 3) και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Σχόλια