Αθλητισμός

Οι… απαντήσεις του Μάνθου Πουλινάκη

Σε μια… μαραθώνια συνέντευξη Τύπου, η οποία διήρκεσε περίπου 3 ώρες, ο Μάνθος Πουλινάκης έδωσε απαντήσεις σε όσους τον κατηγορούν για κακή διαχείριση στα οικονομικά της ΠΑΕ ΟΦΗ την περίοδο που ήταν στον προεδρικό θώκο. Άφησε, επίσης, τις αιχμές του για τους πρώην συνεργάτες του.

Μίλησε, ακόμη, για την παραίτηση από το άρθρο 99, την υπόθεση Γκατούζο, αλλά και την… προοπτική της Γ' Εθνικής.

«Έχω κρατήσει μια στάση σιωπής τους τελευταίους μήνες και αυτό ερμηνεύθηκε από κάποιους ως αδυναμία. Το έκανα από σεβασμό προς τον κόσμο του ΟΦΗ και προς την οικογένεια μου. Όταν ανέλαβα την ομάδα, το έκανα γιατί κανείς δεν αναλάμβανε. Κανείς δεν αναλάμβανε την ευθύνη να πάρει τα χρέη στο όνομα του. Όταν αναλαμβάνεις στο όνομα σου τα χρέη, είναι υπόθεση. Αυτή τη στιγμή είναι χρεωμένο το ΑΦΜ μου πάνω από 2 εκ. ευρώ. Η ομάδα είχε 12.5 -13 εκ. ευρώ χρέη.

Δεν είχε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και δεν είχε άδεια από την ΕΠΟ. Είχε 6-7 συμβόλαιο ποδοσφαιριστών και είχε εκχωρήσει το τηλεοπτικό συμβόλαιο, ενώ υπήρχε και επίσχεση εργασίας από τους εργαζόμενους.

Δεν είδα τότε κανένα να έχει γρήγορα αντανακλαστικά να αναλάβει την ομάδα. Σε αντίθεση με όταν έφυγα. Με πολλά ταξίδια και απειλές από διάφορους, καταφέραμε η ομάδα να σωθεί με μια σφιχτή πολιτική. Πέρσι τερμάτισε 6η στο πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια και για ένα δοκάρι δεν πήγαμε στον τελικό. Παράλληλα το Γεντί Κουλέ ήταν πρώτο σε πληρότητα και ατό χάρη στους οπαδούς μας. Καταφέραμε να μην έχουμε επίσης καμιά ενεργοποίηση ποινών, παρότι είχαμε τον κίνδυνο κάθε εβδομάδα», είπε αρχικά ο κ. Πουλινάκης, που στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Στην αρχή υπήρχε το σενάριο έρχονται τα λεφτά των Ιταλών, οπότε τρώμε τον Πουλινάκη και προχωράμε. Όταν δεν ήρθαν τα λεφτά, είπαν πάμε να τα ρίξουμε όλα στον Πουλινάκη και να πάμε την ομάδα στη Γ Εθνική.

Το μεγάλο μου λάθος ήταν ότι έφυγα. Δεν έπρεπε να φύγω. Με παραίτησαν, αλλά το μετάνιωσα. Δεν μπορώ να βλέπω την ομάδα να σέρνεται έτσι. Δεν είναι για μένα λύση η Γ Εθνική. Πρέπει να βρουν λύσεις η ομάδα να σωθεί. Ποιός θα έρθει; Να ξεσηκώσουν όλο τον κόσμο, για να σωθεί η ομάδα».

Σχόλια