default-image

Χάμιλτον ο απόλυτος κυρίαρχος και φέτος

Αθλητισμός
Χάμιλτον ο απόλυτος κυρίαρχος και φέτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής του πρώτου γκραν πρι του φετινού πρωταθλήματος της Formula1 ξεκινώντας ουσιαστικά τη χρονιά, όπως ακριβώς την είχε ολοκληρώσει πέρυσι: στην κορυφή!

Όσο καλό όμως ήταν ο ξεκίνημα για τον περσινό πρωταθλητή, ήταν το ίδιο καλό και για την Mercedes καθώς και ο δεύτερος πιλότος της, ο Νίκο Ρόζμπεργκ τερμάτισε στην δεύτερη θέση κάνοντας το 1-2 για την γερμανική εταιρεία. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Σεμπαστιάν Φέτελ στο ντεμπούτο του με την Ferrari.

Η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολεύτηκε ο Χάμιλτον για να φτάσει στη νίκη στην πίστα της Μελβούρνης. Έχασε… για λίγο την πρωτιά από τον έτερο πιλότο της Mercedes τον Νίκο Ρόζμπεργκ. Γρήγορα την επανέκτησε και τελικά έφτασε στην επικράτηση.

Στον αγώνα τερμάτισαν 15 αυτοκίνητα καθώς οι Ντανιίλ Κβιάτ και Κέβιν Μάγκνουσεν αντιμετώπισαν προβλήματα πριν την εκκίνηση με αποτέλεσμα να μην αρχίσουν.

Λίγο αργότερα «αντίο» από το γκραν-πρι είπαν και οι δύο πιλότοι της Lotus, οι Μαλντονάτο και Γκροζάν, με τον πρώτο να έχει επαφή με την Sauber του Νασρ. Αυτός ήταν και ο λόγος για να μπει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας από τους πρώτους γύρους.

Ακολούθως αποχώρησε ο Φερστάπεν, λόγω προβλήματος στον κινητήρα του και ο Ραϊκόνεν από λάθος των μηχανικών της ομάδας του στην τοποθέτηση ενός τροχού.

Στον αγώνα δεν έτρεξε ο Μπότας ο οποίος αισθανόταν έναν πόνο χαμηλά στην πλάτη κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου των κατατακτηρίων δοκιμών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News