Αθλητισμός

Στον τελικό του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πήρε σχετικά εύκολα το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ των ανδρών καθώς επικράτησε με 3-1 σετ του διοργανωτή Φοίνικα Σύρου. Ο Δικέφαλος θα βρεθεί σε τελικό ξανά μετά από 32  χρόνια και πλέον περιμένει τον αντίπαλό του με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει στις 8μ.μ. την Κηφισιά.

Ο «δικέφαλος» πήρε από νωρίς προβάδισμα στο πρώτο σετ και έκανε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες το 1-0, όμως στην συνέχεια ο Φοίνικας άρχισε να ανεβαίνει, κρατώντας από κοντά τη μικρή διαφορά που ανέκτησε ο ΠΑΟΚ.

Ο τραυματισμός του -εκ των κορυφαίων των γηπεδούχων- Νίκολα Μιγιαΐλοβιτς όμως στο 15-15 κόστισε στο Φοίνικα, που έδειξε να αποδιοργανώνεται, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να βρει ευκαιρία για το 2-0.

Στο τρίτο σετ ήρθε η μεταμόρφωση. Ο Φοίνικας πήρε τα ηνία του ματς, περιόρισε αισθητά τον ΠΑΟΚ που -παρά τις προσπάθειες του Καλμαζίδη- δεν έδειξε να βρίσκει λύσεις, με αποτέλεσμα να μειώσει σε 2-1 με 16-25.

Η κούραση όμως έκανε την εμφάνισή της. Η εμπειρία του ΠΑΟΚ τον έκανε να συνέλθει γρήγορα και πήρε άνετο προβάδισμα απ'τα α μέσα του σετ (15-9), ενώ η απόσταση έφτασε μέχρι και εννιά πόντους (22-13). Ο Φοίνικας πίεσε στους τελευταίους πόντους, όμως ένα λάθος σερβίς του Παπαδόπουλου έστειλε τον ΠΑΟΚ στον τελικό.

Τα σετ: 25-19, 25-23, 16-25, 25-18

Σχόλια