Αθλητισμός

Ταουσιάνης: "Δεν υπάρχει χρόνος για λύπες"

Η αναμέτρηση του Εργοτέλη με τον Παναθηναϊκό έκρυβε αρκετές δυσκολίες για τους Κρητικούς όπως επεσήμανε ο τεχνικός της ομάδας του Ηρακλείου κ. Ταουσιάνης. Δυσκολίες που έγιναν ακόμα περισσότερες μετά την αποχώρηση του Σαράνοφ από το ματς.

Διαβάστε όλα όσα είπε μετά την λήξη του αγώνα, στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο. κ Ταουσιάνης.

"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Τα κάναμε δυσκολότερα ειδικά μετά το δεύτερο γκολ που δεχθήκαμε. Με την αποχώρηση του Σαράνοφ και την αναγκαστική αλλαγή, στερηθήκαμε και μια ακόμα αλλαγή. Μπήκε εντελώς κρύος ο Καβουσάκης και ήρθε το 0-2. Όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες και βρίσκεσαι δύο γκολ πίσω, αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολα γίνονται τα πράγματα.

Στο πρώτο ημίχρονο θεωρώ ότι περιορίσαμε τα δυνατά ατού του Παναθηναϊκού, αλλά θα θέλαμε να έχουμε πιο βελτιωμένη εικόνα όταν είχαμε τη μπάλα για να γίνουμε πιο επικίνδυνοι επιθετικά.

Το 0-2 δυσκόλεψε πολύ την προσπάθειά μας. Στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε να πετύχουμε γκολ για να μπούμε στο παιχνίδι, θέλαμε να πιέσουμε τον αντίπαλο κάτι που δεν καταφέραμε λόγω ικανότητας του Παναθηναϊκού στην κατοχή. Όσες φορές είχαμε τις προϋποθέσεις, είχαμε σκοτεινιασμένες επιλογές. Κάναμε μια προσπάθεια. Ενδεχομένως ήθελε ακόμα μεγαλύτερη.

Δυστυχώς δεν πήραμε τίποτα. Δεν υπάρχει χρόνος για λύπες. Πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γιατί ψάχνουμε απεγνωσμένα βαθμούς"

Για τον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα του: "Επιλογή δεν είναι να περιμένεις στο κέντρο. Καμιά φορά αντίπαλος με κατοχή μπορεί να σε πάει πίσω. Πρωταρχικός σκοπός ήταν να περιορίσουμε τους κινδύνους με παίκτες καλούς και κατοχή. Αυτό άσχετα από τα δύο γκολ, δεν τα πήγαμε άσχημα. Άσχημο ότι δεν βγήκαν κάποια άλλα πράγματα. Έπρεπε να του βάλουμε προβληματισμούς.

Κάθε φορά έχεις κάποια δεδομένα και πάνω σε αυτά προετοιμάζεις την ομάδα σου. Θέλαμε να περιορίσουμε την επικινδυνότητα του Παναθηναϊκού μπροστά. Δεν ήταν θέμα σχηματισμού ή τακτικής ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Σε μια προσπάθεια που κάνεις μετράει και το σκορ. Πήγε να γίνει μια προσπάθεια αλλά παίζει και ο αντίπαλος. Ψάχναμε ένα γκολ το οποίο θα μας έδινε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη".

Για το αν βοήθησαν οι Ολαϊτάν, Τζίλας: "Η ομάδα έχει τη χαρά να διαθέτει παίκτες που θα έρθουν απέξω και να βελτιώσουν κάποια πράγματα. Η είσοδος και των δύο βοήθησε. Βελτίωσαν το κομμάτι να κρατήσουμε τη μπάλα".

Σχόλια