Αθλητισμός

Μαρινάκης: "Δεν έχω κάνει καμία παρανομία"

Με αφορμή τη δράση του στη ναυτιλία, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλά και για τον Ολυμπιακό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας, σε συνέντευξη-αφιέρωμα στο σάιτ «tradewindsnews».

Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, σε ένα κείμενο που έχει τίτλο «Μαρινάκης, πίσω από τον θρύλο», είπε πολλές φορές πως δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο, πως δεν μετανιώνει για όσα γίνονται στον Ολυμπιακό και υποστήριξε πως ακόμα και όσοι τον κρίνουν, δεν μπορούν να τον κατηγορήσουν για άτιμες πράξεις.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον την Ελλάδας: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουν σημασία τα πολιτικά κόμματα. Αυτό που έχει σημασία είναι η χώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι η ύπαρξη της χώρας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη. Θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα να είναι έξω από την ευρωζώνη και την Ευρώπη».

Για την ανάμειξή του στα πολιτικά δρώμενα του Πειραιά: «Στη μέση της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, είναι φανερό πως δεν υπάρχουν λεφτά. Η ελληνική οικονομία υποφέρει και δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ένα δημοτικό συμβούλιο. Αποφάσισα να κάνω κάποια πράγματα μόνος μου για τον Πειραιά».

Για τις σχέσεις του με το κράτος: «Δεν εμπλέκομαι σε καμία δουλειά στην Ελλάδα που είναι σημαντικό και γι' αυτό δεν φοβάμαι να ασχοληθώ με την πολιτική, μιας και δεν είχα καμία δουλειά με το κράτος, επειδή δεν ενδιαφερόμουν».

Για τον Ολυμπιακό: «Όταν ανέλαβα το 2010 τον Ολυμπιακό, δεν κρύφτηκα. Έγινα πρόεδρος και κύριος μέτοχος και από το 2010 είμαι υπεύθυνος για όλες τις αρχές στον Ολυμπιακό».

Για τις κατηγορίες για τον τελικό του Κυπέλλου το 2012: «Αθωώθηκα δυο φορές, αλλά φυσικά δεν το βλέπω στις εφημερίδες. Θα το είδατε γραμμένο με μικρά γράμματα».

Για τα στημένα παιχνίδια: «Πρώτα απ' όλα, δεν έχω κάνει κάτι λάθος. Δεν έχω καμία εμπλοκή σε οτιδήποτε παράνομο και το ξεκαθαρίζω χωρίς δεύτερη σκέψη».

Για τον Γιάννη Αλαφούζο: «Όταν ο αντίπαλος σου είναι ιδιοκτήτης media, τηλεοπτικού σταθμού, εφημερίδας, σάιτ, έχει συμφέρον να προωθήσει τη χειρότερη δυνατή εικόνα για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της ομάδας».

Για τα λεφτά που έβαλε στον Ολυμπιακό: «Το πρώτο πράγμα που έκανε όταν πήρα τον Ολυμπιακό ήταν να επενδύσω 60 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι γεγονός. Και όλα τα χρήματα πήγαν στους ισολογισμούς της ομάδας».

Για τις επιλογές του: «Δεν μετανιώνω για όσα έχω κάνει στον Ολυμπιακό και θα συνεχίσω με την ίδια πίστη και δύναμη. Δεν έχω κάνει κάτι λάθος, δεν έχω κάνει κάτι παράνομο και τίποτα για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπομαι».

Για όσους τον κατηγορούν: «Στη ναυτιλία είμαστε μικρή κοινωνία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως και γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Ακόμα και αυτοί που με κρίνουν, ίσως για τον χαρακτήρα μου, ίσως επειδή δεν τους αρέσει αυτό που λέω ή ο τρόπος που εκφράζομαι, δεν μπορούν να σας πουν ότι ο Μαρινάκης έχει αθετήσει τις υποχρεώσεις του ή οποιαδήποτε από τις εταιρίες μου χρωστούν ένα δολάριο σε τράπεζα, προμηθευτή, ασφαλιστή ή ναυλωτή».

Για πιθανή εμπλοκή του στην πολιτική: «Αν αποφασίσω να το κάνω, δεν θα το κρύψω. Είμαι όμως πολύ απασχολημένος με τις δουλειές μου, την ομάδα και τη δημοτική αρχή. Είμαι πλήρης και ευχαριστημένος. Και πολύ απασχολημένος».

Για τις φιλανθρωπικές δράσεις στον Πειραιά: «Από τότε που πήρα τον Ολυμπιακό έχουμε κάνει στην τοπική κοινότητα και στον Ολυμπιακό δράσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, αλλά καλύτερα είναι να μην το αναφέρουμε δημόσια».

Στο αφιέρωμα γίνεται επίσης, λόγος για τη ζωή και την οικογένεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και τα επιχειρηματικά του πλάνα.

Σχόλια