Αθλητισμός

Κοντονής: «Βήμα-βήμα θα αντιμετωπίσουμε το… τέρας »

Στα επεισόδια που έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ αναφέρθηκε ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής επισημαίνοντας ότι η πολιτεία έχει να αντιμετωπίσει ένα τέρας που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει να αντιμετωπιστεί βήμα-βήμα.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέρας που δημιουργήθηκε τα  τελευταία χρόνια, το αντιμετωπίζουμε βήμα-βήμα κι όχι με σπασμωδικές κινήσεις», ανέφερε αρχικά στον Αlpha 989 για να προσθέσει:  «Χτες είχαμε τον πρώτο αγώνα που εφαρμόστηκαν με αυστηρότητα τα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί.  Ο διαιτητής με το που διαπιστώνει είσοδο φιλάθλων,  διακόπτει οριστικά τον αγώνα».

 Ο Σταύρος Κοντονής εκτίμησε ότι «αν εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα με αυστηρότητα,  χωρίς να λάβουμε υπ' όψιν κανένα πολιτικό κόστος, το φαινόμενο αυτό θα είναι υπό έλεγχο σε βάθος χρόνου».

 Πρόσθεσε πως «το επόμενο 10ήμερο θα έρθει το νομοσχέδιο που θα αυστηροποιεί το πλαίσιο», ενώ τόνισε πως «από το επόμενο πρωτάθλημα θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο και δε θα γίνονται αγώνες όπου δεν έχει τοποθετηθεί το σύστημα».

 Για τους συνδέσμους είπε πως, «είτε θα μετατραπούν σε λέσχες που θα λειτουργούν με ευθύνη των ΠΑΕ ή αν δε θέλουν οι ΠΑΕ,  δε θα έχουν καμία σχέση και καμία επαφή. Θα παραμείνουν αστικά σωματεία και χωρίς σχέση με τις ΠΑΕ. Αν υπάρξουν κρυφές επαφές με ΠΑΕ, οι ποινές θα είναι πολύ αυστηρές, και θα υπάρξει ποινική αντιμετώπιση του φαινομένου».

Σχόλια