default-image

Μεγάλη πρόκριση της Παρί Σεν Ζερμέν στο Λονδίνο

Ποδόσφαιρο
Μεγάλη πρόκριση της Παρί Σεν Ζερμέν στο Λονδίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλικαρίσια πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Παρί Σεν Ζερμέν χάρη στην ισοπαλία 2-2 με την Τσέλσι στην παράταση. Οι Γάλλοι έπαιζαν με 10 από το 31' λόγω αποβολής του Ζλάταν, αλλά πέρασε με τα στόπερ της να σκοράρουν!

Ούτε μία καλή ευκαιρία δεν είχε το πρώτο ημίχρονο στο "Στάμφορντ Μπριτζ", με τις δύο φάσεις που ξεχωρίζουν να έχουν να κάνουν με τον Ολλανδό διαιτητή, Μπιόρν Κάιπερς.

Στο 31' λεπτό λοιπόν ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, υπερβολική όμως, καθώς χτύπησε τον Οσκάρ, αλλά σε διεκδίκηση μπάλας, χωρίς να το θέλει και μάλιστα μάζεψε τα πόδια του.

Παράπονα είχε η Τσέλσι και ο Ζοζέ Μουρίνιο λίγο πριν το τέλος του 45αλέπτου, με τον Ντιέγκο Κόστα να πέφτει στην περιοχή από μαρκάρισμα του Καβάνι και το παιχνίδι να συνεχίζεται.

Αν και με 10 παίκτες η Παρί Σεν-Ζερμέν στεκόνταν καλύτερα στο γήπεδο, όπως και πριν την αποβολή, έτσι είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όταν στο 58' από πάσα του Παστόρε ο Καβάνι βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουρτουά, τον πέρασε, σούταρε με το αριστερό και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Βέλγο, περνώντας εν συνεχεία άουτ ελάχιστα άουτ από αριστερό δοκάρι.

Η Τσέλσι πρώτη φορά απείλησε στο 80' με τον Σίριγκου να αποκρούει το σουτ του Ραμίρες, όμως στο 81' ο Ιταλός πορτιέρε νικήθηκε, με τον Γκάρι Κέιχιλ να ανοίγει το σκορ, έπειτα από φάση διαρκείας μετά από κόρνερ.

Ο Εσεκιέλ Λαβέτσι μπήκε στο ματς 81', στο 83' έχασε καλή ευκαιρία με κεφαλιά (έσωσε ο Κουρτουά), ενώ στο 85' εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο ο Νταβίντ Λουίζ έπιασε εξαιρετική κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο 6ο λεπτό της παράτασης οι "μπλε" προηγήθηκαν ξανά, αυτήν την φορά με εκτέλεση πέναλτι του Εντέν Αζάρ, στον οποίο έδωσε την ευκαιρία ο Τιάγκο Σίλβα να στήσει την μπάλα στην βούλα, καθώς ο Βραζιλιάνος στόπερ χρησιμοποίησε το χέρι του σε μία διεκδίκηση κεφαλιάς!

Λίγο έλειψε στο 101' ο Νταβίντ Λουίζ να πληγώσει ξανά την πρώην ομάδα του, καθώς εκτέλεσε απευθείας μακρινό φάουλ και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κουρτουά.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς (84' Ζουμά), Φάμπρεγκας, Ραμίρες (901 Ντρογκμπά), Οσκάρ (46' Ουίλιαν), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαξουέλ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι (82' Ραμπιό), Ματουιντί (81' Λαβέτσι), Καβάνι, Παστόρε, Ιμπραχίμοβιτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News