Αθλητισμός

ΚΕΔ: «Δεν επηρεάζουν τους διαιτητές οι εκφοβισμοί»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΕΔ καταδικάζοντας τις κινήσεις εκφοβισμού, όπως αποκαλεί τα φέιγ βολάν που έπεσαν στην οικία του διαιτητή Καλογερόπουλου.

Η ΚΕΔ δηλώνει βέβαιη πως δεν θα αποσπαστεί η προσοχή των μελών της από το καθήκον και μαζί με τις ομάδες «… όλοι μαζί θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει σ' εκείνους που επιμένουν να μετέρχονται βλαπτικές και επιζήμιες για το ποδόσφαιρο μεθόδους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τα φέιγ βολάν που πετάχτηκαν στην περιοχή όπου βρίσκεται η οικία του διαιτητή του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός Χαράλαμπου Καλογερόπουλου, από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνονται τα εξής:

Σε μία περίοδο κατά την οποία όλοι προσπαθούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να δοθεί μια συνολική και συντριπτική απάντηση σε φαινόμενα που ταλανίζουν διαχρονικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι εμπνευστές του συγκεκριμένου περιστατικού επιχειρούν να εκφοβίσουν τον διαιτητή ενός πολύ σημαντικού αγώνα. Είναι προφανές ότι περιστατικά που εξυπηρετούν σκοπούς ψυχολογικού εκβιασμού είναι καταδικαστέα απ' όπου κι αν προέρχονται και, σε αντίθεση με τα κίνητρά τους, δεν πρόκειται να αποσπάσουν τη συγκέντρωση των διαιτητών από το καθήκον που καλούνται να επιτελέσουν σε λίγες ώρες. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους διαιτητές και στους ποδοσφαιριστές των δύο ιστορικών ομάδων, οι οποίοι, όλοι μαζί, θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει σ' εκείνους που επιμένουν να μετέρχονται βλαπτικές και επιζήμιες για το ποδόσφαιρο μεθόδους».

Σχόλια