Αθλητισμός

ΠΑΕ ΠΑΟ: «Τιμωρούμαστε επειδή παρανομούν οι άλλοι»

Τις απόψεις του υποστήριξε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των επεισοδίων στη Λεωφόρο, μετά την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και προστίμου πρωτοδίκως.

Οι «πράσινοι» επέμειναν στην αρχική τους τοποθέτηση, ότι τιμωρήθηκαν ενώ οι ευθύνες για τα επεισόδια βαραίνουν τους Μαρινάκη και Περέιρα. Την άλλη εβδομάδα η απόφαση.

Η διαδικασία είχε αρκετή ένταση ανάμεσα στους εκπροσώπους της πράσινης ΠΑΕ και της έδρας, ενώ τελικά δόθηκε στο «τριφύλλι» προθεσμία μέχρι την Τρίτη για να καταθέσει υπομνήματα και η απόφαση αναμένεται την άλλη Τετάρτη.

Ο Γιάννης Κάρμης και ο Γιάννης Ηρειώτης ανέλαβαν την υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο πρώτος ανέφερε: «Η ποινή είναι εξοντωτική. Αμφισβητούμε ότι ο κ. Περέιρα είχε απλή παρουσία. Ήταν εγκληματικό αυτό που έκανε ο κ. Περέιρα. Είχε προκλητική παρουσία και μπήκε με το χέρι στην τσέπη σαν να κάνει βόλτα σε καμιά γειτονιά στα Καμίνια. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε λάβει όλα τα μέτρα και τα επεισόδια έγιναν τη στιγμή που δεν μπορούσαν να αλλάξουν τα μέτρα ασφαλείας,. Υπεύθυνη είναι η αστυνομία, είχε προβλεφθεί πού θα κάτσει ο κ. Μαρινάκης και δεν συνέβη αυτό. Η συμπεριφορά των Μαρινάκη-Περέιρα ενέχει σκοπιμότητες πρόκλησης. Φτάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε να μη γίνει ο αγώνας. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν συμβαίνει τίποτα. Δεν υπάρχει αρχή αναλογικότητας με τις άλλες ποινές».

Ο κ. Ηρειώτης με τη σειρά του είπε: «Ουδείς υποχρεούται στα αδύνατα. Η απόφαση για τα μέτρα ασφαλείας τροποποιήθηκε για να μην πω παραβιάστηκε και από την αστυνομία και τον Ολυμπιακό. Ο κ. Αρκουμάνης έστειλε ορθή επανάληψη για να διορθώσει την έκθεσή του για τις μολότοφ. Δεν μας έχει ανατεθεί από κανέναν να ελέγξουμε τους φιλάθλους. Η αντικειμενική ευθύνη έχει κάποια όρια. Ο κ. Περέιρα προκάλεσε τον όχλο. Εκεί χάνεται η λογική. Κερδίζουμε τους αγώνες στο γήπεδο και τους χάνουμε στα χαρτιά επειδή παρανομούν οι άλλοι, πρώτα από όλους ο κ. Αρκουμάνης, στον οποίο έχει γίνει μηνυτήρια αναφορά. Παραβιάζει το καθήκον του ο κ. Αρκουμάνης και τιμωρούμαστε εμείς που δεν έχουμε τη δικαιοδοσία να κάνουμε τίποτα. Ο αγώνας διεξήχθη ομαλά».

Στον Παναθηναϊκό ελπίζουν σε επιστροφή των τριών βαθμών, αν και εκφράζουν ακόμη τις αμφιβολίες τους για τη στάση των οργάνων της ΕΠΟ και της Super League απέναντί τους.

Σχόλια