Αθλητισμός

"Ξεκάθαρη η απόφαση της επιστροφής μου"

Η δεύτερη θητεία του Γιάννη Ταουσιάνη στον πάγκο του Εργοτέλη ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο, αφού οι «κιτρινόμαυροι» πανηγύρισαν ένα σπουδαίο «διπλό» μέσα στη Βέροια, στη «μάχη» που δίνουν για να παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα. Ο νεαρός τεχνικός φιλοξενήθηκε στην αθλητική εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της ΚΡΗΤΗ TV και μίλησε για όλους και για όλα. Ο προπονητής του ηρακλειώτικου συλλόγου ξεκαθάρισε αρχικά πως για εκείνον δεν ήταν δύσκολη η απόφαση της επιστροφής…

Αναφέρθηκε, επίσης, στη σπουδαιότητα της νίκης απέναντι στην ομάδα της Ημαθίας, ενώ μίλησε και για το δύσκολο ματς που έρχεται κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου τόνισε πως το συγκρότημά του θα δώσει τα… πάντα για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά:

Για την επιστροφή του: «Όταν η διοίκηση μου πρότεινε να επιστρέψω στην ομάδα δεν μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ τι είχε γίνει. Όταν μένεις πίσω δεν πας και μπροστά. Στο μυαλό μου και στην καρδιά μου ήταν πιο ξεκάθαρη η απόφαση. Γνώριζα την ομάδα, είχα δεθεί με τα παιδιά, μέσα από τις αγωνίες που είχαμε περάσει και το πιο σπουδαίο ήταν ότι έτσι όπως πίστευα έτσι και τώρα πιστεύω πως το υλικό που υπάρχει και οι δυνατότητες είναι τέτοιες, ώστε να διεκδικήσει ο Εργοτέλης με αξιώσεις τις πιθανότητες που έχει για την παραμονή. Οπότε δεν ταλαιπωρήθηκα και πολύ για να πάρω την απόφαση αυτή».

Για το «διπλό» στη Βέροια: «Κάθε ματς είναι ματς χωρίς αύριο και εμείς σαφώς και βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας, είμαστε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και γι' αυτό το λόγο η νίκη κόντρα στη Βέροια ήταν σπουδαία. Οι τρεις βαθμοί μας έδωσαν… οξυγόνο και μας επέτρεψαν να είμαστε κοντά στις θέσεις σωτηρίας και να μη μείνουμε πίσω. Το «διπλό» μας έδωσε πολύ μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια. Η πίστη υπάρχει στην ομάδα, πάντα υπήρχε, όμως-κακά τα ψέματα-τα αποτελέσματα είναι αυτά που δίνουνε δύναμη».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός δείχνει να είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Σούπερ Λίγκας τον τελευταίο καιρό. Έχει, αν δεν κάνω λάθος, εφτά συνεχόμενες νίκες. Παίζει καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο, είναι δουλεμένη ομάδα και είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Για μας, όμως, κάθε παιχνίδι είναι και ένας τελικός. Οπότε κι αυτή την εβδομάδα θα δουλέψουμε σκληρά και θα προετοιμαστούμε σωματικά και ψυχικά. Το σίγουρο είναι ότι θα καταθέσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό».

Σχόλια