default-image

Γκοργκς: «Έχουμε τις ικανότητες και την ποιότητα»

Ποδόσφαιρο
Γκοργκς: «Έχουμε τις ικανότητες και την ποιότητα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία πολύ μεγάλη νίκη πήρε το Σάββατο ο Εργοτέλης, οποίος πέρασε από τη Βέροια με 0-1 χάρη σε γκολ του Κάσπαρς Γκοργκς.

Ο Λετονός, ο οποίος κλήθηκε στην εθνική της χώρας του για τα παιχνίδια με Τσεχία και Ουκρανία, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα των «κιτρινόμαυρων» για τις πρώτες του εμπειρίες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Αναλυτικά όσα είπε:

Ποια είναι η γνώμη σου για την ομάδα του Εργοτέλη;

«Από την πρώτη μέρα που ήρθα, όλοι στην ομάδα με καλωσόρισαν και με έκαναν να νοιώσω άνετα, κάτι που βοήθησε και στην προσαρμογή μου στην Ελλάδα. Πιστεύω στην ομάδα μας, έχουμε τις ικανότητες και την ποιότητα για να επιτύχουμε τον στόχο μας».

Πως σου φαίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά ενδιαφέρον, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που είχα συνηθίσει στην Αγγλία. Έχω προσαρμοστεί πλέον σε αυτά τα νέα δεδομένα και χαίρομαι που αγωνίζομαι στην Ελλάδα για τον Εργοτέλη».

Πως αισθάνεσαι που με δικό σου γκολ επιτεύχθηκε η νίκη επί της Βέροιας και τι οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα;

«Είχαμε προετοιμαστεί γι' αυτό το δύσκολο παιχνίδι, αφήσαμε τις δικαιολογίες στην άκρη και καταφέραμε μέσα από την ομαδική προσπάθεια να πανηγυρίσουμε τη νίκη, που θέλαμε τόσο. Είναι καλό όταν σκοράρεις δίχως να δεν δεχθείς γκολ, αλλά το σημαντικό είναι η νίκη για την ομάδα και όχι το ποιος ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ».

Ποιος είναι ο στόχος του Εργοτέλη στο προσεχές παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό;

«Όταν ο αντίπαλός σου είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος, αποτελεί κίνητρο για όλους τους παίκτες και πιστεύω ότι θα γίνει καλό και συναρπαστικό παιχνίδι. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω στην αυτοπεποίθηση από το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα και με καλή απόδοση και σκληρή προετοιμασία να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Τι ήξερες για τον Εργοτέλη πριν ξεκινήσεις συνεργασία με τον σύλλογο;

«Πριν έρθω στην Ελλάδα για τον Εργοτέλη, γνώριζα την ομάδα, καθώς αγωνιζόταν σε αυτήν ο καλός μου φίλος, Μάρις Βερπακόφσκις. Μίλησα μαζί του και μου είπε τα καλύτερα για τον Σύλλογο, τους ανθρώπους της ομάδας και την ποιότητα ζωής στο Ηράκλειο. Ο Μάρις είναι σαν ατζέντης μου, τον εμπιστεύομαι και είμαι ικανοποιημένος με την απόφασή μου να υπογράψω στον Εργοτέλη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News