Αθλητισμός

«Ασημένιος» ο Μάστορας στο ευρωπαϊκό

Στην πιο μεγάλη στιγμή μέχρι τώρα στην καριέρα του ο Αντώνης Μάστορας με ατομικό ρεκόρ στα 2.31μ., κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος στο ευρωπαϊκό κλειστού στην Πράγα.

Ο 24χρονος άλτης του Ηρακλή, μετά την 4η θέση στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Γκέτεμποργκ το 2013, τώρα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, «πέταξε» σε ατομικό ρεκόρ (είχε 2.30μ τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό) κι ανέβηκε στο βάθρο της διοργάνωσης.

Μάλιστα στον τελικό του ύψους δεν θα δοθεί χάλκινο μετάλλιο, με τον Αντώνη Μάστορα και τον Ιταλό Σιλβάνο Τσεζάνι να παίρνουν από ένα ασημένιο μετάλλιο και τον Ρώσο Ντανιίλ Τσιπλάκοφ να κατακτά το χρυσό.

Και οι τρεις ολοκλήρωσαν τον αγώνα στα 2.31μ., αλλά ο Ρώσος πέρασε τα 2.31μ με την πρώτη προσπάθεια, σε αντίθεση με τους Μάστορα και Τσεζάνι που πέρασαν το ίδιο ύψος με τη δεύτερη προσπάθεια κι αυτή η λεπτομέρεια έκανε τον Ρώσο πρωταθλητή Ευρώπης.

Μάλιστα ο Έλληνας πρωταθλητής, που γυμνάζεται με τον Γιώργο Πομάσκι και ο Ιταλός είχαν συνολικά από 11 άλματα από τα οποία τα επτά ήταν αποτυχυημένα.

Η κατάταξη του τελικού

1.Ντανίλ Τσιπλάκοφ (Ρωσία) 2.31μ

2.Σιλβάνο Τσεζάνι (Ιταλία) 2.31μ

2.Αντώνης Μάστορας (Ελλάδα) 2.31μ

4.Αλεκσάντρ Σουστόφ (Ρωσία) 2.31μ

5.Γιάροσλαβ Μπάμπα (Τσεχία) 2.28μ

6.Αντρί Προτσένκο (Ουκρανία) 2.28μ

7.Τζινμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία) 2.24μ

8.Κυριάκος Ιωάννου (Κύπρος) Δεν μετρήθηκε

Σχόλια