default-image

Στις Νικόλ και Κατερίνα οι ελπίδες της Ελλάδας

Σπορ
Στις Νικόλ και Κατερίνα οι ελπίδες της Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ελπίδες της Ελλάδας για ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Πράγας στρέφονται στις Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη που συμμετέχουν σήμερα στον τελικό του επί κοντώ γυναικών.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που δύο Ελληνίδες αθλήτριες μετέχουν στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος και αποτελούν δυνατά φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ο τελικός του επί κοντώ των γυναικών (8/3, 17.05) θα είναι για γερά νεύρα. Και σίγουρα δεν θα είναι υπόθεση μόνο των δύο Ελληνίδων, δεδομένο του ότι στο σύνολο οι αθλήτριες που θα πάρουν μέρος διαθέτουν την ικανότητα να ανέβουν στο βάθρο.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη, θα επιδιώξουν να κάνουν ότι έκαναν σε όλη τη χειμερινή περίοδο. Η Κυριακοπούλου έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,80 μ και είναι η κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη και η Στεφανίδη τα 4,77 μ., επίδοση που την φέρνει στη  δεύτερη θέση. Αμφότερες έχουν κάνει πολύ σταθερές εμφανίσεις με την Κυριακούλου να ολοκληρώνει όλους τους αγώνες της πάνω από τα 4,60 μ και την Στεφανίδη να έχει κάνει το ίδιο στους πέντε από τους οχτώ αγώνες που συμμετείχε.

Από τις αθλήτριες που ξεχωρίζουν είναι η Ανζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία), νικήτρια το καλοκαίρι στην Ζυρίχη, με φετινό 4,75 μ. και η Γαλλίδα Μάριον Φιακ, που έχει ξεπεράσει το ίδιο ύψος.

Από τον τελικό θα λείπει ένα από τα φαβορί, ακόμη και για μετάλλιο, η Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία), που υπέστη θλάση και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Ιδιαίτερα επικίνδυνη θεωρείται η παρουσία της Αντζέλικα Μπένγκτσον με 4,68 μέτρα.

Οι οχτώ που προκρίθηκαν

Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,80 μ.

Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,77 μ.

Σιντόροβα (Ρωσία) 4,75 μ.

Φιακ (Γαλλία) 4,75 μ.

Ρίζιχ (Γερμανία) 4,72 μ.)

Μπένγκστον (Σουηδία) 4,68 μ.

Κράσνοβα (Ρωσία) 4,67 μ.

Μπάουερ (Γερμανία) 4,60 μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News