default-image

Νίκη σωτηρίας για τα Τρίκαλα

Μπάσκετ
Νίκη σωτηρίας για τα Τρίκαλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθοριστικής σημασίας νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή τους στην Α1 πέτυχαν τα Τρίκαλα, τα οποία επικράτησαν με 81-77 του Πανελευσινιακού εκτός έδρας. Δυσκολεύουν τα πράγματα για την ομάδα της Ελευσίνας.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλύτερα το παιχνίδι, με την ευστοχία τους πίσω από τη γραμμή των 6μ75 να κάνει τη διαφορά. Οι παίκτες του Τζίμη Κουστένη είχαν 6/8 σουτ τριών πόντων στο 8ο λεπτό, με αποτέλεσμα το +7 (22-15) που απέκτησαν. Σταδιακά όμως, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε.

Κυρίως γιατί τα ποσοστά έπεφτα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τον τρόπο να αντιδράσουν. Με κύριους εκφραστές τους Χολ και Χάρις, οι Τρικαλινοί όχι μόνο μείωσαν τη διαφορά (25-23), αλλά μπόρεσαν να προηγηθούν με +10 (37-47) στην ανάπαυλα. Τι έκαναν οι δύο Αμερικανοί μέχρι τότε; Ο πρώτος είχε 13 πόντους και ο δεύτερος 12.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε ξανά. Αυτή τη φορά, ο Πανελευσινιακός κυριάρχησε στο παρκέ, με τον Μάρκοβιτς να είναι επιβλητικός στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο 28χρονος φόργουορντ έφτασε γρήγορα σε νταμπλ νταμπλ, αποτελώντας τον κύριο λόγο που η ομάδα του πήρε κεφάλι στο σκορ, την ώρα που ο Αθανασούλας έδωσε έξτρα λύσεις, από την περιφέρεια. Εξ ου και το +5 (63-58), με τοι οποίο προηγήθηκαν οι "σταχυοφόροι" στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχε μεγάλη απόκλιση απ όσα είχαμε δει στα πρώτα τριάντα λεπτά του αγώνα. Δηλαδή, υπήρξε νέα ανατροπή των δεδομένων. Με τα Τρίκαλα να είναι αυτά που χαμογέλασαν στο τέλος. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη περιόρισε σημαντικά τα "όπλα" του Πανελευσινιακού, με αποτέλεσμα να πάρει το πάνω χέρι στο σκορ με +7 (68-75), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος.

Κι εκεί που ο Τζίμης Κουστένης και οι παίκτες του είχαν μία τελευταία ελπίδα για νίκη, ήρθε ο Χάρις για να βάλει... τέλος στο παιχνίδι. Με καλάθι του Αμερικανού στην εκπνοή της επίθεσης της ομάδας του, στα 40'', τα Τρίκαλα προηγήθηκαν με +9 (70-79), αποκτώντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη. Ο επίλογος της αναμέτρησης γράφτηκε με έμμεσο τρίποντο του Αβραμίδη. Κάτι που δεν αρκούσε για να αλλάξει το αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο τέλος του πρωταθλήματος.

Κι αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μεν με 81-77, αλλά υστερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού είχαν ηττηθεί στον πρώτο γύρο με πέντε πόντους (70-65).

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 37-47, 63-58, 77-81.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Κουστένης): Μίτροβιτς 5 (1), Τσακαλέρης, Βασιλόπουλος 6 (2), Λούμπι 7, Αθανασούλας 18 (4/11 τρίπ.), Μάρκοβιτς 18 (2 τρίπ., 17 ριμπ.), Δορκοφίκης, Ιωάννου, Τζόνσον 18 (4/11 τρίπ.), Αβραμίδης 5, Σίμσον.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Ίνγκραμ 15 (2), Νικολόπουλος 3 (1), Τρέισι, Χάρις 18 (2), Τσούπκοβιτς 9 (1), Πάνος 7, Σπανός, Ματαλόν 4, Βαρυτιμιάδης, Χουχούμης, Αλεξάντερ 6, Χολ 19 (2 τρίπ., 14 ριμπ.).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News