Αθλητισμός

«Νόμιμες οι κινήσεις της ΑΕΚ για το γήπεδο»

Απόλυτα νόμιμες είναι οι κινήσεις της ΑΕΚ για την κατασκευή της «Αγίας Σοφιάς», όπως επισήμανε ο νομικός εκπρόσωπος της Ένωσης, Χαράλαμπος Χρυσανθάκης, στην υπόθεση των προσφυγών.

Λίγη ώρα μετά την εκδίκαση των προσφυγών που έχουν κατατεθεί εναντίον της «Αγιά-Σοφιάς», ο εκπρόσωπος της «Ένωσης» στην υπόθεση τόνισε ότι ο σχετικός νόμος δεν αντιτίθεται σε κανένα σημείο στο Σύνταγμα ή το νομικό πλαίσιο του ΣτΕ.

«Αναπτύξαμε τις θέσεις μας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι ο νόμος δεν παραβιάζει ούτε το Σύνταγμα, ούτε τη νομολογία του ΣτΕ και σε κάθε περίπτωση ότι, ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο νόμος προβλέπει όλη την υπόλοιπη διαδικασία, δηλαδή περιβαλλοντική αδειοδότηση, οικοδομική αδειοδότηση, κυκλοφοριακή αδειοδότηση με συνήθεις πράξεις, όπου εκεί οι ενδιαφερόμενοι, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, οι κάτοικοι θα μπορούσαν να προβάλουν τις δικές τους ειδικότερες αιτιάσεις.

Επομένως θεωρούμε ότι η ρύθμιση η οποία έχει θεσπιστεί δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα, ούτε εξ απόψεως Συντάγματος, ούτε εξ απόψεως λοιπής νομολογίας του ΣτΕ. Αυτή είναι η πεμπτουσία του επιχειρήματός μας. Τώρα θα κριθεί. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά κανένα φορέα, ούτε την δημοτική πολεοδομία, ούτε το Υπουργείο που θα επιμεληθεί μετά των πράξεων περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ούτε οτιδήποτε άλλο», σημείωσε.

Αναφερόμενος, δε, στο πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία από 'δω και πέρα, είπε: «Τώρα θα υπάρχουν 12 μέρες προθεσμία για να υποβάλλουν τα μέρη τα υπομνήματά τους και στη συνέχεια το δικαστήριο θα συνέλθει σε διάσκεψη για να αποφασίσει επί της υποθέσεως. Αναμένουμε το αποτέλεσμα».

Σχόλια