Αθλητισμός

Με προβλήματα στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Μιλάνο χωρίς τέσσερις παίκτες, Πέτγουεϊ, Κατσίβελη, Τσαϊρέλη και Αγραβάνη και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο τον αγώνα με την Εμπόριο Αρμάνι την Παρασκευή. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος όμως, ενώ μίλησε για τις δυσκολίες της αποστολής δεν θέλησε να βρει δικαιολογίες σε πιθανή κούραση ή στις δεδομένες απουσίες της ομάδας του.

«Η Αρμάνι είναι μια ομάδα πολύ μαχητική σε άμυνα και επίθεση. Παίζουν με ενέργεια, βάζουν τα κορμιά τους στη φωτιά, πρέπει να είμαστε μαχητικοί σε άμυνα και επίθεση. Είναι ομάδα με σκαμπανεβάσματα σε άμυνα και επίθεση και εκεί πρέπει να χτυπήσουμε. Πρέπει να πάμε το παιχνίδι εκεί που εμείς θέλουμε, Στόχος είναι να εξουδετερώσουμε με την άμυνά μας τα επιθετικά ατού της Αρμάνι, αλλά και επιθετικά να λειτουργήσουμε όπως ξέρουμε, σαν ομάδα», ανέφερε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Όσο για το αν θεωρεί πως η ομάδα του είναι λιγότερο αποτελεσματική στην άμυνα εσχάτως λόγω κούρασης, είπε: «Δεν υπάρχει κούραση. Όποιος παίζει στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να κουράζεται. Όποιος κουράζεται, πάει σπίτι του. Στον Ολυμπιακό όποιος παίζει πρέπει να είναι έτοιμος να παίξει πάντα. Σίγουρα υπήρχαν κάποια παιχνίδια στα οποία δεν ήμασταν καλοί αμυντικά, αλλά αυτό δεν είναι θέμα κούρασης. Νομίζω πως είναι θέμα συγκέντρωσης και πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι να κάνουμε αυτό που πρέπει. Μετά το ματς με τα Τρίκαλα δουλέψαμε κάποια κομμάτια της άμυνας στα οποία θέλουμε να είμαστε πιο επιθετικοί. Νομίζω πως θα δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο αμυντικά σε αυτό το παιχνίδι».

Για τις μαζεμένες απουσίες της ομάδας του στη θέση του πάουερ φόργουορντ είπε: «Είναι δεδομένο πως έχουμε απουσίες στη θέση '4'. Διαθέτουμε τέσσερις παίκτες στο ρόστερ μας για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο έναν ετοιμοπόλεμο (σ.σ. Πρίντεζης). Παρ' όλα αυτά έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε εκ των έσω αυτή την απώλεια. Έχουμε λειτουργήσει και σε αυτό το κομμάτι αμυντικά κι επιθετικά με κάποια σχήματα που πιστεύω πως θα είναι έτοιμα να αποδώσουν στο παιχνίδι».

Από πλευράς παικτών, ο Όλιβερ Λαφαγιέτ είπε: «Είναι δύσκολος αντίπαλος η Αρμάνι Μιλάνο, έχουν πολλούς και ποιοτικούς παίκτες. Πρέπει να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ, να παίξουμε καλή άμυνα και να δώσουμε όλη μας την ενέργεια. Είναι σε φόρμα, βελτιώνονται συνέχεια, οπότε εμείς πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα».

Σχόλια