Αθλητισμός

Ετοιμάζει νομοσχέδιο για το ποδόσφαιρο ο Κοντονής

Νομοσχέδιο ετοιμάζει ο Σταύρος Κοντονής που θα αφορά τον ελληνικό ποδόσφαιρο και θα το καταθέσει σε περίπου 15 ημέρες στη βουλή.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν βαρύτατα διοικητικά πρόστιμα για τις ΠΑΕ, όταν οι οπαδοί τους προκαλούν επεισόδια. Οι ΠΑΕ δεν θα πληρώνουν μόνο τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται από την αθλητική δικαιοσύνη αλλά και υψηλά πρόστιμα που θα επιβάλλει το Κράτος.

Επιπλέον, το Κράτος θα μπορεί παρεμβαίνει σε θέματα που θίγουν το αυτοδιοίκητο. Αλλάζει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ καθώς όπως πλέον θα ψηφίζουν τα σωματεία και όχι οι πρόεδροι των Ενώσεων, ενώ το νομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγή στη σύνθεση αλλά και λειτουργία όλων των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου. Οι πειθαρχικές επιτροπές θα απαρτίζονται μόνο από τακτικούς δικαστές και όχι συνταξιούχους, ενώ θα προκύπτουν από κλήρωση που θα κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Σε αυτό υπάρχει συμφωνία με την ΕΠΟ.

Διαφωνία με την Ομοσπονδία υπήρξε στο κομμάτι που αφορά τα πρόστιμα πουεπιβάλει η αθλητική δικαιοσύνη στις ΠΑΕ. Ο υφυπουργός είπε να πληρώνονται στη ΓΓΑ, αλλά η ΕΠΟ διαφωνεί, καθώς με τα πρόστιμα καλύπτει μεγάλο μέρος από τα λειτουργικά της έξοδα.

Σχετικά με το αυτοδιοίκητο, ο ίδιος τονίζει ότι δεν θέλει να αλλάξει το καθεστώς και θα συνεχίσει να υφίσταται, αλλά αυτό δεν αφορά τις αποφάσεις που έχουν παρθεί και εκεί θα υπάρξει παρέμβαση.

Σχόλια