default-image

Επιτυχημένο το "Μινωικό Μονοπάτι Μύθων"

Κρήτη
Επιτυχημένο το "Μινωικό Μονοπάτι Μύθων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι ορεινοί αγώνες τρεξίματος "Μινωικό Μονοπάτι Μύθων". Φέτος ο "μικρός" - μόνο σε εισαγωγικά - αγώνας των 12,5 χλμ. που προστέθηκε έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και νεοεισερχόμενοι στο χώρο του ορεινού τρεξίματος, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύθων και τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης

Ο σύμμαχος καιρός - χωρίς να λείπει όμως και μια ψευτοκαταιγίδα που προσπάθησε για λίγο ενδιάμεσα να δυσκολέψει συμμετέχοντες και διοργανωτές, χωρίς να τα καταφέρει τελικά - βοήθησε στο καλό αυτό αποτέλεσμα.

Στους δύο ορεινούς απαιτητικούς αγώνες, το μεγάλο των 26,3 χλμ και ±1.350 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς και το μικρό των 12,5 χλμ και ±650 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς, έτρεξαν και απόλαυσαν για άλλη μια φορά τις πανέμορφες διαδρομές στα δάση και φαράγγια σε Ζωνάρι, Μεταξοχώρι, Σελάκανο, Μινό, Αγ. Μαρίνα, πλήθος συμμετεχόντων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και από κάθε γωνιά της Κρήτης.

Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του ο διεθνούς εμβέλειας αθλητής της The North Face από το Μέτσοβο Νίκος Καλοφύρης.

Αισιόδοξο μήνυμα στο χώρο του ορεινού τρεξίματος αποτελεί το γεγονός πολλών νέων συμμετεχόντων αλλά και νεοεισερχόμενων αθλητών σε τέτοιου είδους αγώνες.

Η φιλοξενία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύθων με τα διάφορα εδέσματα και φαγητά δε θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι των αγώνων, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύθων και ιδιαίτερα στον πρόεδρο Γιώργο Χατζηγιαννάκη που τον τελευταίο καιρό έγιναν κυριολεκτικά «θυσία» αφήνοντας πίσω οικογένειες και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Οι εθελοντές - Λέσχη Φίλων Τετρακίνησης Ιεράπετρας, Σώμα Σαμαρειτών Ιεράπετρας και Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης - ήταν πάλι δίπλα στους διοργανωτές προσφέροντας τα μέγιστα για την υποστήριξη και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα και στον αγώνα των 26,3 χλμ., στη γενική κατάταξη ανδρών, πρώτος αναδείχθηκε ο ακούραστος Μανόλης Σηφάκης της Afordakos Team με χρόνο 2 ώρες, 24 λεπτά και 48 δευτ., δεύτερος ο Παύλος Μαυρογιάννης με 2 ώρες, 25 λεπτά και 52 δευτ. και τρίτος ο Νίκος Καλοφύρης της The North Face με χρόνο 2 ώρες, 29 λεπτά και 51 δευτ.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Dring-Doulgeraki Joanna με χρόνο 3 ώρες, 28 λεπτά και 43 δευτ., δεύτερη η Σταπουντζή Μαργαρίτα με 3 ώρες, 44 λεπτά και 41 δευτ. και τρίτη η Beta Flora με χρόνο 3 ώρες, 57 λεπτά και 12 δευτ.

Στον αγώνα των 12,5 χλμ, πρώτος έκοψε το νήμα ο Μιχελακάκης Αριστείδης του Ο.Φ.Η. με χρόνο 1 ώρα, 12 λεπτά και 58 δευτ., δεύτερος ο Περράκης Γιώργος από την Παλαιόχωρα με 1 ώρα και 17 λεπτά και τρίτος ο Αφορδακός Βαλάντης του Σ.Δ.Υ. Ηρακλείου με χρόνο 1 ώρα και 19 λεπτά.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μαρίνα Αχλάτη του Λυβικού με χρόνο 1 ώρα και 32 λεπτά 49 δευτ., δεύτερη η Topa Katarzyna με 1 ώρα, 35 λεπτά και 39 δευτ. και τρίτη η Federsen Helena με χρόνο 1 ώρα, 36 λεπτά και 50 δευτ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία  εδώ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News