default-image

Το «Ολίμπικο» εμπνέει την Γιουβέντους

Ποδόσφαιρο
Το «Ολίμπικο» εμπνέει την Γιουβέντους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρόμα "καιγόταν" για τη νίκη προκειμένου να ξαναμπεί στο κόλπο του τίτλου μειώνοντας στο -6 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους, ωστόσο οι παίκτες του Μάσιμο Αλέγκρι άντεξαν στην πίεση που δέχτηκαν στην αρένα του "Olimpico" και με το 1-1 που απέσπασαν είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για να κόψουν πρώτοι το νήμα.

Αν κοιτάξει πάντως κανείς τα πρόσφατα αποτελέσματα των δύο ομάδων θα συμπεράνει πως συνεχίστηκε η πρόσφατη παράδοση που θέλει την "κυρία" να έχει το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις της με τους "λύκους" όταν οι δύο αυτές ομάδες αγωνίζονται στην ιταλική πρωτεύουσα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Γιουβέντους μετράει μόνο μία ήττα στις 10 τελευταίες επισκέψεις της στην έδρα της Ρόμα για τη Serie A, ενώ στα υπόλοιπα εννέα ματς μετράει 6 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Το ματς στο οποίο ηττήθηκε ήταν τη σεζόν 2012-13 (1-0 με σκόρερ τον Τότι) και είναι μάλιστα το μοναδικό από τα 20 τελευταία των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας στο οποίο οι Τορινέζοι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα.

Στον αντίποδα η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία συνεχίζει να προβληματίζει μετά το 4-2 επί της Ίντερ στο "Olimpico" στις 30 Νοεμβρίου. Μετράει τρεις σερί ισοπαλίες και επτά στα τελευταία οκτώ ματς ενώ κόντρα στη Γιουβέντους συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες εντός έδρας ισοπαλίες κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία της στη Serie A.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News