Αθλητισμός

Μποροβήλος: "Θέλουμε αυστηροποίηση του νόμου"

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Super League ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Γιώργος Μποροβήλος έκανε δηλώσεις με τις οποίες στάθηκε στις αποφάσεις που πήραν ομόφωνα όπως σημείωσε όλες οι ΠΑΕ για τα μέτρα κατά της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε όλοι συμφώνησαν στην αυστηροποίηση των ποινών και των νόμων καθώς και την επαναφορά του ιδίωνυμου αλλά και την απαγόρευση των μετακινήσεων.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

''Είχαμε μια συνεδρίαση σε καλό πνεύμα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις. Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και στις κάμερες, είπαμε να εφαρμοστούν σύντομα. Θα είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με τον υφυπουργό αθλητισμού. Δεν θέλουμε κανένα γήπεδο να μην διαθέτει κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο'

Είπαμε ομόφωνα ότι πρέπει να εναρμονίσουμε το πειθαρχικό δίκαιο με εκείνο της UEFA. Σε περίπτωση που πέσουν στον αγωνιστικό χώρο αντικείμενα ικανά να προκαλέσουν τραυματισμό σε όσους βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, ή υπάρξει εισβολή οπαδού ή οπαδών, θα υπάρχει άμεση διακοπή του αγώνα και σημαντικές κυρώσεις.

Ακόμα, αποφασίσαμε να υπάρξει καθολική απαγόρευση οργανωμένων μετακινήσεων. Αναφορικά με τις λέσχες, τα εισιτήρια που θα παίρνουν θα είναι ονομαστικά, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι θα μπαίνουν στο γήπεδο. θα γίνει αναγνώριση και από τις ΠΑΕ. Θα υπάρχει έλεγχος πριν από την είσοδό τους στο γήπεδο. Θα ζητήσουμε περισσότερες εξουσίες από το νόμο, όσον αφορά τον έλεγχο κατά την είσοδο στα γήπεδα καθώς μπαίνουν αντικείμενα που δημιουργούν προβλήματα.

Θα ζητήσουμε επαναφορά του ιδιώνυμου. Είναι σημαντικό να τιμωρούνται τα φυσικά πρόσωπα. Δεν θα πρέπει να μένουν ατιμώρητα. Γιατί έτσι οι φίλαθλοι ενθαρρύνονται και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι κάνουν. Επιθυμούμε αυστηροποίηση του νόμου. Δεν έχουμε πρόθεση να ελαστικοποιήσουμε τις ποινές.

Να μην είναι όμως υπεύθυνος ο πρόεδρος όταν τα επεισόδια γίνονται μακριά από το γήπεδο. Θα ενημερώσουμε τον υφυπουργό ότι έχουμε κοινό στόχο και θέλουμε να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα''.

Σχόλια