Αθλητισμός

Με πέντε μετάλλια στις αποσκευές του επέστρεψε ο Στεφανουδάκης

Καλύτερο ξεκίνημα δε θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Μανώλης Στεφανουδάκης σε αγωνιστικό επίπεδο για το 2015. Η περιοδεία του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ολοκληρώθηκε με απολογισμό πέντε μετάλλια, εκ των οποίων τα τρία χρυσά και από ένα ασημένιο και χάλκινο.

Τελευταία του επιτυχία ήταν το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία στο 5th Sharjah International Open Athletics Meeting, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Ντουμπάι.

Ο Μεσαρίτης Παραολυμπιονίκης κατέκτησε την πρώτη θέση στη σφαιροβολία των κατηγοριών από 53 έως 56 με καλύτερη βολή στα 8 μέτρα 27 εκατοστά (727 πόντους).

Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Στεφανουδάκη ήταν 7.96, 8.15, 7.34, 7.93 και 7.93 μ. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ιορδανός Χουσάμ Αλκχατίμπ (F56) με 9.81μ. (694 πόντους), ενώ τρίτος ήταν ο Σααέντ Νταχμανί (F53) από τα ΗΑΕ με 6.39μ. (546 πόντους).

Μία ημέρα νωρίτερα να υπενθυμίσουμε ότι στο ίδιο meeting είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και στον ακοντισμό με την εκπληκτική βολή στα 8.27μ.

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης βρίσκεται ήδη πίσω στην Κρήτη, όπου και θα συνεχίσει την προετοιμασία του ενόψει της συμμετοχής του στο 9th International Meeting - Grand Prix, της Τυνησίας το τριήμερο 23 με 25 Μαρτίου.

Κάνοντας ο ίδιος τον απολογισμό του από τους αγώνες που έδωσε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επισημαίνει: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος από τις επιδόσεις μου στις πρώτες τρεις αθλητικές διοργανώσεις του 2015. Οι αθλητικές διοργανώσεις του Ντουμπάι κάθε χρόνο είναι για μένα μια μεγάλη πρόκληση, μιας και σε αυτές δίνουν το «παρών» πολύ δυνατοί αθλητές απ' όλο τον κόσμο.

Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο σε αυτές τις διοργανώσεις δεν ήταν απλά η κατάκτηση των πέντε μεταλλίων, αλλά η άνοδος που παρατηρώ στα μέτρα των βολών μου. Είναι σημαντικό για ένα αθλητή και τους προπονητές του να βλέπουν ότι το πρόγραμμα των προπονήσεων αποδίδει καρπούς.

Κλείνοντας, θέλω να αφιερώσω τόσο αυτά αλλά και όλα μου τα μετάλλια πρώτα στην Παναγία, που οδηγεί τα αθλητικά μου εργαλεία, στην οικογένειά μου, στους προπονητές μου, Γιώργο Βαρβεράκη, Ιπποκράτη Σκαντζάκη και Ιάκωβο Ιωαννίδη, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Και, τέλος, τα αφιερώνω στους ανθρώπους που με στηρίζουν οικονομικά για να πραγματοποιώ το όνειρό μου, τους χορηγούς μου, ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ, ΚΑΡΑΤΖΗΣ ΑΕ, MINOAN LINES, ΝΕΡΑ ΖΑΡΟΣ, ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ, τους οποίους ευχαριστώ θερμά».

Σχόλια