default-image

Σχολικά σκακιστικά πρωταθλήματα στο ΔΕΚΚ στις Γούρνες

Κρήτη
Σχολικά σκακιστικά πρωταθλήματα στο ΔΕΚΚ στις Γούρνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο εξαιρετικά σημαντικές διοργανώσεις παγκρήτιας εμβέλειας, τα Σχολικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα, θα πραγματοποιηθούν αυτό το σαββατοκύριακο και στις 8 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης στις Γούρνες.

Τους αγώνες διοργανώνουν η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου και τον ΟΑΑ Ηρακλείου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Europe Direct.

Αναλυτικά, οι διοργανώσεις έχουν ως εξής:

• Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου διεξάγεται το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα χωρισμένο σε κατηγορίες ανά τάξη, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παίξουν 7 αγώνες: 4 το Σάββατο και 3 την Κυριακή. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε κάθε παιδί με την προϋπόθεση να παρευρίσκεται στο χώρο των αγώνων το Σάββατο, από τις 12:30 έως τις 14:00.

Στις 15:00 θα γίνει η τελετή έναρξης και στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι 4 πρώτες παρτίδες. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή, στις 10:00 οι αγώνες θα συνεχιστούν με τον 5ο γύρο, ενώ στις 14:30 θα γίνουν οι απονομές ανά τάξη και θα ανακοινωθούν οι προκρίσεις ανά κατηγορία για το Ατομικό Παγκρήτιο Πρωτάθλημα.

• Την Κυριακή 8 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Ομαδικό Παγκρήτιο Πρωτάθλημα μεταξύ ομάδων σχολείων (δημοτικά-γυμνάσια-λύκεια) των τεσσάρων ατόμων έκαστη - εκ των οποίων τουλάχιστον ένα πρέπει να είναι κορίτσι. Κάθε σχολείο έχει δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό ομάδων. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν από τους διευθυντές το σχολείων έως την Τρίτη 3 Μαρτίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Οι συμμετέχουσες ομάδες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο αγώνων την Κυριακή το πρωί 9:30-10:30 για επιβεβαίωση συμμετοχής.

Σε κάθε μία από τις παραπάνω διοργανώσεις παίρνουν μέρος περισσότερα από 300 παιδιά, πολλά από τα οποία συμμετέχουν για πρώτη φορά. Οι μικροί διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τη μαγεία που προσφέρει το αγωνιστικό σκάκι.

Δεκάδες χώρες εμπλουτίζουν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα με το σκάκι σημειώνοντας εντυπωσιακά μαθησιακά αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται ότι το σκάκι θεωρείται ως ένα ιδανικό εκπαιδευτικό εργαλείο ανάπτυξης ικανοτήτων των παιδιών και πλέον - από τον Απρίλιο του 2014 - έχει εισαχθεί και επισήμως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως προαιρετικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην ευέλικτη ζώνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News