default-image

Πλεονέκτημα για Μονακό και Λεβερκούζεν

Ποδόσφαιρο
Πλεονέκτημα για Μονακό και Λεβερκούζεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μονακό και Λεβερκούζεν τα πήγαν περίφημα κόντρα στα φαβορί και πήραν το προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκεκριμένα, οι Γάλλοι επιβλήθηκαν 1-3 της Άρσεναλ και οι Γερμανοί 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο στρατηγός Ζαρντίμ, ο μαέστρος Ζοάο Μουτίνιο, η άμυνα-γρανίτης των Μονεγάσκων με κορυφαίους τους Γουάλας, Φαμπίνιο και Αμπντενούρ και οι υπέροχοι Κοντογκμπιά (το 0-1 στο 38'), Μαρσιάλ (ασίστ για το 0-2) και Μπερμπάτοφ (το 0-2 στο 53'), έκαναν κομμάτια την Άρσεναλ μέσα στο «Εμιρεϊτς», ενώ είχαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Ο Καράσκο στο 94ο έδωσε τη χαριστική βολή στην Άρσεναλ με το 3-1. Μοιραίος για την Άρσεναλ ο Ζιρού που έχασε τα άχαστα στο 46', 52' και 57' με αποτέλεσμα την αλλαγή του να πανηγυρίσουν (κυριολεκτικά) οι οπαδοί της Άρσεναλ. Το σκορ μείωσε προσωρινά (1-2) ο Τσάμπερλεν στο 91' με ωραίο σουτ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Oσπίνα, Γκιμπς, Μερτερσάκερ, Κονσιελνί, Μπεγιερίν, Οζίλ, Σάντι Καθόρλα (81' Ροζίτσκι), Κοκελέν (68' Κοκλέν), Ζιρού (60' Γουόλκοτ), Αλέξις Σάντσεζ, Γουέλμπεκ

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Αμπντενούρ, Γουάλας, Έλντερσον, Τουρέ, Ντιράρ (82' Κουρζάβα), Ζοάο Μουτίνιο, Κοντογκμπιά, Μπερμπάτοφ (75' Φερέιρα Καράσκο), Μαρσιάλ (84' Μπερνάρντο Σίλβα)

Η ψυχωμένη Μπάγερν Λεβερκούζεν επικράτησε 1-0 της κακής Ατλέτικο Μαδρίτης και πάει στη ρεβάνς του Βιθέντε Καλντερόν με στόχο να υπερασπιστεί το αποψινό αποτέλεσμα και να κάνει την έκπληξη πετώντας εκτός προημιτελικών του Champions League την περσινή φιναλίστ. Ο Τσαλχάνογλου ο σκόρερ για τους «ασπιρίνες» στο 57', που κέρασε… φαρμάκι τους «ροχιμπλάνκος» στην ύστατή τους προσπάθεια να σώσουν τη χρονιά δεδομένου ότι έχουν αποκλειστεί στο Κύπελλο, ενώ στο πρωτάθλημα είναι αρκετά πίσω. Και σα να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Σιμεόνε θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό χωρίς Τιάγκο (αποβλήθηκε στο 78') και Γκοντίν (συμπλήρωσε κάρτες).

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Κ. Παπαδόπουλος, Σπάχιτς, Βέντελ, Κάστρο, Μπέντερ (68' Ρόλφες) , Μπελαραμπί, Τσαλχάνογλου (87' Μπραντ), Σον, Ντρμιτς (80' Κίελινγκ).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Μογιά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Σικέιρα (38' λ.τρ. Γκάμες), Γκάμπι, Τιάγκο, Τουράν, Γκριεζμάν, Νίγκεθ (42' Ραούλ Γκαρθία), Μάντζουκιτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News