Αθλητισμός

Κοντονής: "Η απόφαση αφορά μόνο τη Σούπερ Λίγκα"

Λουκέτο και… επίσημα, αλλά όχι σε όλα τα πρωταθλήματα. Μετά τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρώτος ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας μόνο του πρωταθλήματος της Super League και όχι των υπολοίπων πρωταθλημάτων ή της δράσης σε άλλα αθλήματα.

Ο Σταύρος Κοντονής στις αρχικές του δηλώσεις αναφέρθηκε τόσο σε όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου, όσο και στα επεισόδια που είχαν προηγηθεί και τόνισε ότι την Κυριακή από τύχη δεν είχαμε θύματα.

«Η απόφαση να παταχθεί η βία είναι οριστική και αμετάκλητη. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Τα επιχειρηματικά συμφέρονται που αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο τρόπο που βλέπουμε είναι αδιανόητο να τα δεχθούμε. Η απόφαση είναι μετά από εισήγηση των ΕΛΑΣ και ΔΕΑΒ. Αντιλαμβάνονται ότι από όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως από όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό. Επίσης όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας δείχνουν ότι έχει διαμορφωθεί ένα ζοφερό περιβάλλον. Ο καθένας που αγαπάει το ποδόσφαιρο καταλαβαίνει τι σημαίνει να υπάρχουν τέτοια επεισόδια ανάμεσα σε κορυφαίους παράγοντες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή.

Στη συνάντηση με τις αρχές του ποδοσφαίρου, τους τόνισα ότι πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος για λέσχες και ηλεκτρονικά εισιτήρια. Την άλλη Τετάρτη θα δούμε αν έχουν πραγματοποιήσει όλα όσα έχουν υποσχεθεί. Αν δεν έχουν πραγματοποιηθεί, δεν θα γίνουν αγώνες την επόμενη Κυριακή (8/3).

Ελπίζω και εύχομαι όσα συζητήσαμε να υλοποιηθούν και να ξέρουν οι πάντες ότι η κυβέρνηση όσα έχει πει θα τα πραγματοποιήσει. Που σημαίνει ότι θα πάρει σε εύλογο χρονικό διάστημα όλα εκείνα τα νομοθετικά μέτρα που αυτή την ώρα δεν υφίστανται για να απομακρυνθεί η βία».

Ο κ. Κοντονής πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή, το νομοθετικό πλαίσιο είναι σαθρό, σχεδόν ανύπαρκτο. αυτό το νομοθετικό πλαίσιο θα ενισχύσουμε με πρωτοβουλίες αποτελεσματικές οι οποίες θα λύνουν το πρόβλημα δια πάντως. Εύχομαι αυτά που σήμερα είναι πρόβλημα να γίνουν η αρχή της λύσης.

Αυτό που ζητάμε είναι να δρομολογήσουν τις εξελίξεις, για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις λέσχες φιλάθλων. Είναι βέβαιο, ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν θα ολοκληρωθεί μέσα σε μια εβδομάδα. Θα δούμε .όμως αν έχουν ολοκληρωθεί κάποιες διαδικασίες.

Δεν πιστεύω στις αυτοκαθάρσεις και στις αυτοκριτικές κα ότι έχει σχέση με το -αυτό διότι εδώ το κίνητρο είναι το κέρδος. Όλοι πρέπει να σεβαστούν τον νόμο που περιφρονούν.

H απόφαση αφορά μόνο το πρωτάθλημα της Super League, δεν κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη στα άλλα πρωταθλήματα παρά το γεγονός ότι σήμερα έγιναν εκ νέου επεισόδια στη football league.

Ελπίζω ότι είμαστε στην αρχή του τέλους. Ποδόσφαιρο με βία, έκτροπα και αγριότητες δεν γίνεται να υπάρχει. Τα πιο ακραία μέτρα έχουν να κάνουν με νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Η κυβέρνηση θα πάρει όλες εκείνες της πρωτοβουλίες για τη νομιμότητα και την τήρησή της. Ένα από αυτά είναι και η δημιουργία λεσχών. Από το σημείο εκείνο, είναι οι ομάδες υπεύθυνες.

Έχω μιλήσει ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ζητάμε την επιτάχυνση των δικών στον αθλητισμό  γιατί είναι αδιανόητο να γίνονται συζητήσεις  στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα με δικογραφίες οι οποίες παρανόμως βρίσκονται στα χέρια δημοσιογράφων. Είναι αδιανόητο άνθρωποι να στερούνται το τεκμήριο της αθωότητας και να σύρονται στη λάσπη».  

Σχόλια