Αθλητισμός

«Ήμασταν καλύτεροι, καταδικάζω τα επεισόδια»

Για τη νίκη της ομάδας του μίλησε ο Γιάννης Αναστασίου μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ καταδίκασε τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

«Είναι ωραία μετά από ντέρμπι να μιλάς για ποδόσφαιρο. Θέλαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Στο πρώτο μέρος βγάλαμε μια νευρικότητα. Χωρίς καθαρό μυαλό, κάπου υπήρχε πίεση, η υπερβολική θέληση. Αμυντικά δεν είχαμε πρόβλημα. Δημιουργικά υστερήσαμε. Ξέραμε πως στο δεύτερο, βάσει της φυσικής κατάστασης το τέμπο ανεβαίνει, περιμέναμε να γίνει κάποιο λάθος και να το εκμεταλλευθούμε. Στο έπακρο το κάναμε. Βάλαμε δύο και θα μπορούσε και άλλα. Ήταν άσχημο που φάγαμε γκολ στο 96'. Είμαστε πολύ καλύτεροι σαν ομάδα. Θα ήθελα να καταδικάσω αυτά που έγιναν. Πάντα είναι εύκολο να ρίχνουμε ευθύνες αλλά υπήρχε μια σχετική πρόκληση από τον συνάδελφο μου. Δεν μας τιμάει, όλους εμάς που δουλεύουμε στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε καλύτερα».

Τι είπατε στο ημίχρονο;

«Αυτό που τονίζαμε όλη την εβδομάδα είναι πως δεν είχα δοκιμάσει την ενδεκάδα. Εγώ ήξερα από την αρχή, ήξερα τον τρόπο. Όλη την εβδομάδα ήθελα να είναι ήρεμοι. Σαν ομάδα αγωνιστικά είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Κάναμε τα βασικά στο γήπεδο και είχαμε τον πρώτο λόγο. Μπορώ να δικαιολογήσω την νευρικότητα. Όσο περνούσε ο χρόνος γινόμασταν καλύτεροι και φαινόταν μέσα στο γήπεδο».

Ποια είναι τα δικά σας όσκαρ για το ματς;

«Όλα τα παιδιά σήμερα έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Όταν έχεις αρχηγό που δίνει και την ψυχή του, σήμερα θα το έδινα στον Ζέκα το όσκαρ. Σε αυτά τα ματς χρειάζεται ψυχή. Είμαστε διψασμένοι και πεινασμένοι να νικάμε μέσα στο γήπεδο. Σε ένα ντέρμπι θέλει περισσότερο πάθος, το έβγαλαν όλα τα παιδιά. Στον δεύτερο γύρο έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ. Έχουμε την ποιότητα και είναι θέμα συγκυριών να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Μιλάτε για πρωτάθλημα;

«Είναι εννέα ματς. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πιστεύουμε και θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε, κάνοντας το καλύτερο δυνατό για την νίκη».

Σχόλια