Αθλητισμός

Πυρ και μανία ο Περέιρα

Έξαλλος εμφανίστηκε ο Βίτορ Περέιρα στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς της Λεωφόρου  κάνοντας λόγο για κλίμα τρομοκρατίας.

Ο Πορτογάλος κατήγγειλε κλίμα τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως τόσο αυτός όσο και οι παίκτες του ένιωθαν φοβισμένοι με αποτέλεσμα να μην έχουν συγκεντρωμένο το μυαλό τους 100% στο παιχνίδι.

Αφότου λοιπόν χαρακτήρισε «ντροπή» τα όσα έγιναν, στη συνέχεια αποκάλυψε πως ο Κασάμι δεν αγωνίστηκε διότι κάηκε από αντικείμενο που δέχθηκε με αποτέλεσμα να μην είναι σε κατάσταση (ψυχολογική κυρίως) να πάρει λεπτά συμμετοχής.

Πώς δικαιολόγησε την αργή είσοδο του Τσόρι, αλλά και το σκηνικό με τον οπαδό του τριφυλλιού πριν τον αγώνα, όπου λίγο έλειψε να δημιουργηθούν ακόμα σοβαρότερα επεισόδια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Περέιρα στη συνέντευξη Τύπου:

«Πριν μιλήσω για το παιχνίδι, θα ήθελα να πω για τις συνθήκες που διεξήχθη ο αγώνας. Δεν θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρώτο που μας συνέβη ήταν να μας τρομάξουν όταν φτάσαμε στο γήπεδο και το κατάφεραν σε ένα βαθμό. Μας πετούσαν πολλά αντικείμενα. Δεν θα μπορούσα να είμαι καν συγκεντρωμένος με τα αντικείμενα που μου πετούσαν, ενώ και οι παίκτες μου δεν μπορούσαν ούτε τα πλάγια να εκτελέσουν. Είχαμε συνέχεια τον φόβο... Όποιος πιστεύει πως αυτό ήταν ποδοσφαιρικός αγώνας, είναι ψέμα. Σε άλλη χώρα θα είχε διακοπεί στο πρώτο πεντάλεπτο, το διαβεβαιώνω αυτό. Δεν θα είχε γίνει αυτός ο αγώνας υπό αυτές τις συνθήκες».

Για το μειωμένο χρόνο συμμετοχής του Τσόρι: «Ο Φορτούνης είναι απ' τους πιο ποιοτικούς Έλληνες παίκτες. Ο Τσόρι έπρεπε να μείνει εκτός γιατί είναι 33 ετών, έπαιξε στην Ουκρανία και έπρεπε να ξεκουραστεί. Ο Φορτούνης έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και θα έπρεπε να στηρίζετε τους δικούς σας παίκτες.

Για το ότι δεν αγωνίστηκε ο Κασάμι: «Θέλετε να μάθετε γιατί δεν έπαιξε ο Κασάμι; Γιατί στην προθέρμανση δέχθηκε αντικείμενο που τον έκαψε και δεν ήταν σε κατάσταση να αγωνιστεί. Θα πρέπει να το δούμε αυτό, όσοι ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ντροπή... Ένας απ' τους σημαντικότερους παίκτες μας δεν αγωνίστηκε διότι τον χτύπησαν πριν την έναρξη του αγώνα».

Για το αγωνιστικό και την ήττα απ' τον Παναθηναϊκό: «Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός κατέβηκε σαν ομάδα σήμερα, είχε τον έλεγχο, ήταν συγκεντρωμένη, αλλά μας κόστισαν τα δύο λάθη που κάναμε. Τα γκολ οφείλονται σε λάθη και γι' αυτά θα έπρεπε να μιλάμε απόψε και μόνο. Είναι... ποδόσφαιρο. Για να μην γίνονται αυτά τα λάθη, θα πρέπει οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και να μην συμβαίνουν αυτά τα πράγματα εκτός αγωνιστικού χώρου. Το γήπεδο ήταν βαρύ, οι καιρικές συνθήκες το είχαν κάνει κάπως ακατάλληλο για αγώνα. Σήμερα είμαι περήφανος για την απόδοση της ομάδας μου -εν αντιθέσει με την αναμέτρηση στην Ουκρανία. «Είναι τελείως διαφορετικό εκείνο το παιχνίδι. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε δείξει πως είμαστε καλύτεροι, έχουμε πλεονέκτημα και είμαστε σίγουροι πως θα κατακτήσουμε τον τίτλο»

Για το σκηνικό με τον οπαδό του Παναθηναϊκού πριν την έναρξη του αγώνα: «Σήμερα πραγματικά τρόμαξα γιατί μου επιτέθηκε ένας... μασκαρεμένος άνθρωπος. Είδα ένα φάντασμα μπροστά μου, φοβήθηκα, ένιωσα σαν παιδάκι. Σε οποιοδήποτε παιχνίδι, ο προπονητής έχει κάθε λόγο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Η κίνηση που έκανα, έγινε αφότου αυτός ο άνθρωπος ήταν ήδη κοντά μου και ήθελα να του δείξω πως δεν φοβάμαι».

Σχόλια