default-image

Τα «φίδια» που… δάγκωσαν τον ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Τα «φίδια» που… δάγκωσαν τον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δημοσιεύει η εφημερίδα Άποψη με τίτλο "Τα φίδια που δάγκωσαν τον ΟΦΗ". Η Άποψη αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο γύρω από τον πόλεμο που έχει δεχτεί η κρητική ομάδα από τα κέντρα αποφάσεων και τα πρόσωπα που έχουν κινήσει τα νήματα για να πέσει ο ΟΦΗ από τη Σούπερ Λίγκα.

Το δημοσίευμα της Άποψης αναφέρει τα εξής:

Όταν η Super League αποφάσισε τον υποβιβασμό 4 ομάδων πολύ πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, οι ενδιαφερόμενες να γλιτώσουν τον υποβιβασμό ΠΑΕ πήραν χαρτί και μολύβι για να δουν ποιοι είναι οι αδύναμοι κρίκοι από τις διαγωνιζόμενες ομάδες, ώστε να στραφούν τα βέλη τους σ' αυτές. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να διαπιστώσουν ότι η οικονομική κατάσταση του ΟΦΗ ήταν τέτοια που αν κουνούσαν τα νήματα μέσα σε Super League και ΕΠΟ ο υποβιβασμός των Κρητικών θα ήταν θέμα χρόνου.

Ο ΟΦΗ, που πέρσι είχε τερματίσει έκτος στο πρωτάθλημα, και είχε φτάσει ένα βήμα πριν από τον ημιτελικό του Κυπέλλου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των «ειδημόνων» ήταν ο πρώτος στόχος. Έτσι, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, ο τότε πρόεδρος Μάνθος Πουλινάκης ειδοποιήθηκε ότι λόγω κατασχέσεων της Εφορίας και του ΙΚΑ δεν θα έπαιρνε λεφτά από τη διοργανώτρια. Παράλληλα, του έγινε γνωστό ότι ποδοσφαιριστές είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία της ενεργοποίησης ποινών, που αποτέλεσμα θα είχε τον μη ορισμό αγώνων του ΟΦΗ.

Κάποια γεγονότα όμως απέτρεψαν αυτό που επεδίωξαν οι αντίπαλοι, δηλαδή να μην ξεκινήσει καν το πρωτάθλημα ο ΟΦΗ. Η κρητική ΠΑΕ με αιφνιδιαστική ενέργεια κατάφερε να πετύχει έκδοση προσωρινής διαταγής  λόγω ένταξής της στο άρθρο 99 του Πτωχικού Κώδικα. Τα αποτελέσματα της ενέργειας αυτής ήταν: α) Να ακυρώσει όλες τις κατασχέσεις και να παίρνει λεφτά από τη Super League, β) Να εξουδετερώσει τις ενεργοποιήσεις ποινών των ποδοσφαιριστών. Τότε άρχισαν τα όργανα. Η ΕΠΟ στις αρχές Σεπτεμβρίου αφαίρεσε την αδειοδότηση από τον ΟΦΗ και μάλιστα δεν του εξέδιδε τα δελτία δύο ποδοσφαιριστών, του Γεωργιανού Μερε??? και του Ισπανού Απόνιο. Βλέποντας οι «αντίπαλοι» ότι ο ΟΦΗ κατάφερε να μπει στο πρωτάθλημα, άρχισαν οι επιθέσεις στο Δ.Σ. της Λίγκας. Την αρχή έκανε ο Γιάννης Κομπότης του Λεβαδειακού και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη από πλευράς Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος. Το γιατί ενεπλάκη ο Παναθηναϊκός σε αυτή την ιστορία έχει την εξήγησή του. Η πληροφόρηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΟ μέσα από τη Super League και συγκεκριμένα από τον Γιάννη Οικονομάκη ήταν ότι ο ΟΦΗ κατά το παρελθόν, στηριζόμενος από τον Ολυμπιακό, είχε τύχει κάποιων διευκολύνσεων, κάτι που δεν απηχούσε τις απόψεις του Γιάννη Αλαφούζου για υγιή ανταγωνισμό. Έτσι σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ετίθετο θέμα υγιούς ανταγωνισμού και επιθέσεων εις βάρος του ΟΦΗ που με τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα λόγω προσωρινής διαταγής δεν πληρούσε τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Βέβαια, τόσο ο Γ. Οικονομάκης όσο και ο Γ. Αλαφούζος έχοντας προφανώς απώλεια μνήμης ξέχασαν ότι κατά την περσινή περίοδο, με την ίδια προσωρινή διαταγή, συμμετείχε στο πρωτάθλημα μέχρι τη λήξη του ο Άρης Θεσσαλονίκης.

Και αν μεν ο Γ. Αλαφούζος είχε τους λόγους του να μην ασχοληθεί με τον Άρη Θεσσαλονίκης -βλέπετε, ο Άρης ήταν υπό την προστασία του Γ. Ιωαννίδη-, ο Γ. Οικονομάκης ποια δικαιολογία είχε ώστε πέρσι να τα βλέπει όλα… κίτρινα και φέτος όλα… μαύρα;

Εδώ, εκτός από τις ποινικές και αστικές ευθύνες του νομικού συμβούλου, τίθεται και θέμα παραμονής του στη Λίγκα, αφού δεν είναι δυνατόν ο νομικός σύμβουλος αλλού να κλείνει τα μάτια και αλλού να τα έχει ορθάνοιχτα…

Στη συνέχεια, πολλές φορές ο Γ. Οικονομάκης προσπάθησε να βάλει προσκόμματα στον ΟΦΗ, επικαλούμενος στον τότε πρόεδρος Τάκη Αγραφιώτη τον φόβο τού… Γιάννη Αλαφούζου! Βέβαια, ο Αγραφιώτης, έχοντας καταλάβει τον ρόλο του, είχε ακυρώσει με τη στάση του τις… επιθυμίες του νομικού συμβούλου. Και επειδή ο κ. Οικονομάκης είχε και άλλους διαύλους επικοινωνίας, κατάφερε να… απομακρύνει τον Τάκη Αγραφιώτη από τη θέση του προέδρου -με την αμέριστη βοήθεια του γεν. διευθυντή Μιχ. Αναγνώστου- πλασάροντας ανακρίβειες στους ιθύνοντες του Ολυμπιακού ότι ο Αγραφιώτης με άστοχες ενέργειες εξέθετε… τον Μώραλη!!!

Μετά την αποχώρηση του Τάκη Αγραφιώτη, στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Δ.Σ., μετά από γραπτή εισήγηση του Γιάννη Οικονομάκη, με ψήφους 17 έναντι μίας, ψήφισαν την αποβολή του ΟΦΗ στις 8/1/2015 εάν δεν παραιτείτο από την προσωρινή διαταγή που τον προστάτευε. Τότε, μία λύση θα ήταν ο ΟΦΗ να καταθέσει μία μήνυση και να στείλει αμέσως μια… «κλούβα» για να «μαζέψει» όλο το Δ.Σ., αφού η παράβαση προσωρινής διαταγής αποτελεί διαρκές ποινικό αδίκημα. Ο ΟΦΗ, στον οποίο το διοικητικό πρόβλημα είχε αρχίσει, δεν αντέδρασε, αφού οι υποσχέσεις του Τζενάρο Γκατούζο για επενδυτή τύπου Αμπράμοβιτς είχαν πείσει τη νέα διοίκηση Μανουσάκη ότι και χωρίς προσωρινή διαταγή τα οφειλόμενα θα κατεβάλλοντο αμέσως από τον νέο επενδυτή.

Όταν το όνειρο Γκατούζο διαλύθηκε, στις 28/12/2014, η προσπάθεια του ΟΦΗ να ορίζονται οι αγώνες του με δικαστική απόφαση απέβησαν άκαρπες, εξαιτίας της απόφασης μιας δικαστίνας του Πρωτοδικείου Ηρακλείου. Και εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά την ημέρα της δίκης αυτής παρέστη ο δικηγόρος κ. Οικονομάκης και ένας δικηγόρος του Παναθηναϊκού…

Έτσι, στις 12/1/2015, ο ΟΦΗ αντιμετωπίζοντας το άμεσο φάσμα του υποβιβασμού, άμεσα μετά τη λήξη του Δ.Σ., υποχρεώθηκε εκβιαζόμενος να δεχθεί την παραίτηση από την προσωρινή διαταγή. Από εκεί και πέρα, ο Γ. Οικονομάκης έκανε πάρτι στη Super League… Όλοι οι ποδοσφαιριστές ειδοποιήθηκαν -από ποιον, άραγε;- ότι ο ΟΦΗ δεν προστατεύεται και άρχισαν να προβαίνουν σε ενεργοποίηση ποινών.

Ο Νίκος Μαχλάς κατάφερε να συγκεντρώσει με δανεικά -αφού η περιουσία του είχε δεσμευθεί από την εφορία- κάποιο ποσόν και με την ψυχή στο στόμα κατάφερε την τελευταία στιγμή ο ΟΦΗ να συμμετέχει στους αγώνες. Η ΕΠΟ βέβαια συνέχισε το έργο της με την Επιτροπή Δελτίων, μετά από τηλεφωνικές συμβουλές του κ. Οικονομάκη, να μην εκδίδει παράνομα τα δελτία των νέων μεταγραφών του ΟΦΗ. Έτσι, ο ΟΦΗ αντιμετώπισε τα θηρία Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό χωρίς καμία ενίσχυση και με τον Οικονομάκη να πουλάει εκδούλευση σε όλες τις παραπάνω ΠΑΕ για τη μη έκδοση των δελτίων.

Τώρα, εκτός του Παναθηναϊκού και του Λεβαδειακού, που είχαν «βγει» ανοιχτά κατά του ΟΦΗ, υπήρχε και άλλη μία μερίδα ομάδων που ναι μεν δεν τα έβαζε ανοιχτά κατά των Κρητικών, αλλά μέσω των οργάνων της ΕΠΟ και τη  Super League έδιναν… το στίγμα τους.

Ο Πανιώνιος είχε «μπάρμπα στην Κορώνη» τον Γ. Οικονομάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους δικηγόρους των παικτών, δεν ενεργοποιήθηκαν ποινές  για οφειλές προς τους παλαιούς παίκτες του Πανιωνίου Γιαννούλη και Μάχου. Πολύ απλά, τα σχετικά έγγραφα χάθηκαν στη Super League και αναζητούνται από τη Νικολούλη…

Ο Πανθρακικός από το πουθενά βρέθηκε να έχει αντιπρόεδρο στη Λίγκα. Ο Γ. Κομπότης από την αρχή της περιόδου βρέθηκε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, αφού προηγουμένως υπεδείχθη αρμοδίως στον Μάνθο Πουλινάκη να μη θέσει υποψηφιότητα.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, συνέβησαν κάποια γεγονότα που χάλασαν το γλυκό… Η «Α» αποκαλύπτει σήμερα μετά λόγου γνώσεως ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Ολυμπιακός είχε προσφέρει σημαντική βοήθεια σε διοικητικά κυρίως θέματα στον ΟΦΗ. Όταν όμως ο Β. Μαρινάκης θέλησε να παρακολουθήσει τον αγώνα με τον ΟΦΗ, άκουσε ουκ ολίγα και μάλιστα μέσα σε γήπεδο της ιδιαιτέρας του πατρίδας από οπαδούς της ομάδος που όπως προαναφέραμε είχε στηρίξει.

Ένα άλλο γεγονός αποτελεί η ενέργεια -πολύ σωστή, κατά τη γνώμη μας- του Νίκου Μαχλά να εξαπολύσει βέλη κατά της διαιτησίας μετά τον αγώνα του ΟΦΗ με τη Βέροια. Οι «εμπλεκόμενοι» μετέφεραν στον Ολυμπιακό ότι οι δηλώσεις του Μαχλά αφορούσαν και τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, όταν την επόμενη μέρα ο Νίκος Μαχλάς εμφανίστηκε στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη -στενού οικογενειακού φίλου του θείου του Μαχλά, πατριάρχη Αλεξανδρείας-, τότε οι «ξερόλες» έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ο Μαχλάς είναι με την «πλευρά» του Σαββίδη. Χρειάστηκαν τα 3 γκολ του ΟΦΗ στον ΠΑΟΚ για να καταλάβουν οι «ρουφιανεύοντες» ότι βλέπουν όνειρα, και μάλιστα θερινής νυχτός, αν και είχαμε Φεβουάριο.

Αν τα συμπεράσματά μας βγουν από γεγονότα, τα γεγονότα είναι αμείλικτα. Ο ΟΦΗ δεν πήρε κανέναν παίκτη από τον Ολυμπιακό, όταν οι Λεβαδειακός, Πλατανιάς, Εργοτέλης, Πανιώνιος και άλλες ομάδες παίζουν ενισχυμένες κατά πολύ από τον «θρύλο».

Η συνέχεια για τον ΟΦΗ μοιάζει με «Γολγοθά». Αυτό που πρέπει να εύχονται οι φίλαθλοι είναι η ομάδα να μη φτάσει στη… σταύρωση. Αλλά και να φτάσει εκεί, ας μην ξεχνούν μερικοί ότι μετά τη σταύρωση έρχεται η ανάσταση…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News