default-image

Επιτέλους νίκη για τον ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
Επιτέλους νίκη για τον ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με 3-1 της Βέροιας στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της σημερινής ημέρας της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη παρουσιάζοντας στοιχεία που είχε στην αρχή της περιόδου (πίεση ψηλά, αντεπιθέσεις με πλάνο και παιχνίδι από τα άκρα) πέτυχε τρία πανέμορφα γκολ. Ωστόσο, στο β΄ μέρος, η κακή αμυντικά αλλά πολύ ποιοτική επιθετικά Βέροια μείωσε σε 3-1 και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα, αν οι παίκτες της ήταν πιο εύστοχοι.

Στα αξιοσημείωτα του ματς τα ξεφωνητά των περίπου 1000 οπαδών του Δικεφάλου στην ΠΑΕ και τον Βρύζα (στον υπό παραίτηση τεχνικό διευθυντή με χυδαίο τρόπο), αλλά και των οπαδών της Βέροιας στα επίσημα, στον ιδιοκτήτη της ομάδας, Θόδωρο Καρυπίδη.

Αγνοώντας τη νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και έχοντας χάσει το… τρένο του τίτλου, η «θηλιά» ήταν ήδη γερά σφιγμένη γύρω από τον λαιμό του ΠΑΟΚ. Και παρόλο που έπρεπε να προσαρμοστεί σ' ένα ιδιότυπο 3-4-3 που περισσότερο έμοιαζε με… 4-3-3 έδειξε με το καλησπέρα πως δεν έχει διάθεση ν' αφήσει άλλους βαθμούς.

Βάλθηκε μάλιστα να ξεμπερδέψει από το ημίχρονο κιόλας. Ο Σκόνδρας με γλυκιά σέντρα σέρβιρε στον Περέιρα που κινήθηκε σαν φορ και με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Λίγο αργότερα ο Ρικάρντο Κόστα… έδειξε ταυτότητα στόπερ χάνοντας το …άχαστο, αλλά ο έτερος Πορτογάλος της παρέας, ο Βίτορ πήρε το αίμα του συμπατριώτη του πίσω.

Με τον Περέιρα να ντύνεται αυτή τη φορά δημιουργός, εκτελώντας κόρνερ και τον προωθημένο Βίτορ να σκοράρει με κεφαλιά προς τα πίσω, διαμορφώθηκε το 2-0 και την ίδια στιγμή συνθήκες νίκης. Το κερασάκι ήρθε με το παρθενικό γκολ του Νομπόα. Υπέροχο σουτ στην κίνηση, η μπάλα στην αριστερή γωνία και το 3-0 ήταν γεγονός.

Ούτε όμως στο δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε διατεθειμένος να κατεβάσει ρυθμούς. Μπήκε ξανά με απειλητικές διαθέσεις, αλλά και πρόθεση να πετύχει ένα ακόμα γκολ εκμεταλλευόμενος το ...καλό του φεγγάρι. Και έφτασε κοντά να το πετύχει διαδοχικά αλλά Γκολάσα και Μακ τα χάλασαν στην τελική προσπάθεια. Τα σημάδια αντίδρασης ήρθαν καθυστερημένα, με τον Ντουμίτρου να μειώνει με άπιαστο φαλτσαριστό σουτ. Το ματς συνέχισε να έχει γρήγορο ρυθμό, καλές στιγμές, είχε κριθεί όμως από νωρίς με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει τον ΠΑΟΚ αγκαλιά με μια νίκη-οξυγόνο.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Παπαγιαννόπουλος (90'+2' Πούγγουρας), Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρας, Κωνσταντινίδης (84' Κίτσιου), Νομπόα, Κάτσε, Γκολάσα, Μα'κ (81' Πόζογλου), Περέιρα

Βέροια: Τζινάρ, Όστοιτς, Ραούλ Μπράβο, Βέρζτος, Νέτο, Τάτος (53' Κάμπορα), Μπατιόν, Ντουμίτρου, Μπεν (73' Γεωργιάδης), Μπαρκάν (53' Ναζλίδης), Βεργώνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News