Αθλητισμός

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ από τη Στεφανίδη

Μέσα σε δύο ημέρες το Πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ άλλαξε χέρια δύο φορές, αφού το 4.76 της Νικόλ Κυριακοπούλου κατέρριψε με το 6.77 η Κατερίνα Στεφανίδη στο Φλάγκσταφ των ΗΠΑ.

Η 25χρονη αθλήτρια ξεπέρασε τα 4,77 μ. και βελτίωσε το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ (4,76 μ.) της Νικόλ Κυριακοπούλου, από το βράδυ της Πέμπτης στη Στοκχόλμη. Πρόκειται φυσικά για την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και την δεύτερη στον κόσμο, πίσω από το 4,83 μ. της Φαμπιάνα Μούρερ.

Η Στεφανίδη μπήκε στον αγώνα στα 4,40 μ., ύψος που ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια, συνέχισε με επιτυχημένα άλματα στα 4,57 μ. και 4,67 μ. και ξεπέρασε με την τρίτη τα 4,77 μέτρα.

Η αθλήτρια του Νικ Χάισονγκ, που είχε καθαρίσει από την προσπάθεια της στα 4,40 μ. τη νίκη, στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχη στα 4,84 μ., προκειμένου να γίνει η απόλυτη κυρίαρχος του πλανήτη, ύψος που δεν ξεπέρασε, αλλά στο οποίο είχε ένα πολύ καλό άλμα. Η Στεφανίδη έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή σεζόν, όπου κατάφερε να φτάσει το ρεκόρ της στα 4,71 μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Αυτή ήταν τέταρτη φορά που βελτιώνει φέτος το ατομικό της ρεκόρ και η ισάριθμη, που ολοκληρώνει αγώνα πάνω από τα 4,60 μέτρα. Η Στεφανίδη διανύει μια σεζόν σταθερότητας και ουσίας, μέσα από την οποία θα διεκδικήσει στην Πράγα ακόμη και το χρυσό μετάλλιο.

Να τονιστεί πως πριν από δέκα χρόνια, στις 20 Φεβρουαρίου του 2005 η 15χρονη τότε Στεφανίδη ξεπερνούσε τα 4,37 μ. και σημείωνε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως για την κατηγορία της.

Σχόλια