default-image

Θέλει 48 ομάδες στο Μουντιάλ ο Φίγκο

Ποδόσφαιρο
Θέλει 48 ομάδες στο Μουντιάλ ο Φίγκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA παρουσίασε και επίσημα ο Λουίς Φίγκο, προτείνοντας μεταξύ άλλων την αύξηση των ομάδων που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και την επέκταση της χρονικής διάρκειας του θεσμού.

Σε τελετή που έλαβε χώρα στο Wembley του Λονδίνου, ο Λουίς Φίγκο παρουσίασε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA. O Πορτογάλος μάλιστα, ανάμεσα στις προτάσεις που έκανε, έθεσε ως στόχο την αύξηση των ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντιάλ, από 32 στις 48!

"Αυτό θα είναι δυνατό. Νομίζω ότι οι επιπρόσθετες θέσεις πρέπει να καλυφθούν από εθνικές ομάδες που δεν θα προέρχονται από την Ευρώπη. Νομίζω ότι πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα να δούμε στο θεσμό 40, ή ακόμη και 48 ομάδες. Θα πρέπει, τότε, να επεκτείνουμε το θεσμό για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες.", η δήλωσή του.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες "δεσμεύσεις" του, συμπεριλαμβάνονται η συνέχεια της χρήσης του goal - line technology, αλλά και κάθε νέα τεχνολογική παρεμβολή, η μετάδοση της τεχνογνωσίας από τις "μεγάλες" ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες στις "μικρές" και  η ανακατανομή των πόρων. Παράλληλα, το σχέδιό του περιλαμβάνει τη διανομή του 50% των εσόδων της FIFA, προς τις ομοσπονδίες - μέλη.

Θυμίζουμε πως ο Ο Λουίς Φίγκο, ο πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν και ο πρόεδρος της ολλανδικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Μίχαελ Φαν Πράαγκ θα αντιμετωπίσουν τον Ζεπ Μπλάτερ στις εκλογές για την προεδρία της FIFA στις 29 Μαΐου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News